Chiftele de dovlecel, o rețetă de post foartă gustoasă. Iată cum se prepară și ce ingrediente sunt necesare. Chiftele de dovlecel

Pentru această rețetă nu iti va lua mai mult de 20 de minute sa faci chiftele de dovlecel, o reteta de post, vegana, dar si o mancare usoara de vara.

Este recomandat sa stropesti chiftelele de dovlecei cu putin ulei de floarea soarelui sau de masline.

Plăcintă cu mere, fără zahăr și fără gluten. Rețeta celui mai sănătos desertIngrediente:2 dovlecei sau zucchini1 morcov (mediu)1 ceapa (galbena)2-3 catei de usturoi1⁄2 legatura marar2-3 linguri faina1 lingurita boia de ardeiulei de floarea soarelui pentru prajitsare, piper

Mod de preparare:

Spala bine dovlecelul, apoi da-l pe razatoare. Nu este nevoi sa-l cureti de coaja, deoarece contine multe substante nutritive. Pune dovlecelul intr-o sita, presara putina sare deasupra si lasa-l sa se scurga bine de apa in exces.Dupa ce s-a scurs de apa, muta dovlecelul ras intr-un castron. Eventual ia-l cu mana din sita si stoarce-l bine de apa, apoi pune-l in castron.Da pe razatoare ceapa si morcovul, apoi adauga-le peste dovlecelul ras. Toaca marunt usturoiul si mararul. Pune-le si pe ele in castronul cu celelalte legume.Adauga faina, boiaua de ardei, sarea si piperul. Eu folosesc boia de ardei dulce, dar se poate si iute, daca vrei un gust usor picant. Imi place sa pun boia in compozitia de chiftelute de dovlecei nu doar pentru aroma, ci si pentru ca ii da o culoare rosiatica.Amesteca bine ingredientele pana se leaga compozitia si devine omogena. Te sfatuiesc sa folosesti mana, pentru ca asa simti mai bine daca compozitia este legata si daca mai trebuie sa adaugi faina.Insa, daca ai scurs bine dovlecelul de apa, nu ar trebui sa fie necesară faina in plus fata de cantitatea specificata in lista de ingrediente.Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Chiftelele de dovlecei nu au nevoie de foarte mult ulei ca sa se prajeasca.Ia o lingura din compozita de chiftele de dovlecei, pune-o in palma si da-i o forma rotunda, apoi aplatizeaza-o usor. Procedeaza la fel pana termini compozitia. Pune chiftelele la prajit in uleiul bine incins.Lasa chiftelele sa se prajeasca la foc mediu pana capata o crusta aurie. Apoi, cu o spatula si ajutandu-te de o furculita, intoarce cu grija chiftelele de dovlecei pe cealalta parte.

Aceste chiftele din dovlecel pot fi consumate și reci.

Salam de biscuiti, două rețete de post. Desert fără coacere, rapid și foarte gustos

 

 

sursa: retete.online.ro

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here