Adoptarea unui stil de viață echilibrat, cu țelul de a avea o viață sănătoasă, este deseori sabotată de unele mici obiceiuri ale căror efectele negative pe termen lung nici nu-l intuim. Toți experții atrag atenția că un prim pas spre o viață mai sănătoasă este tocmai conștientizarea obiceiurilor dăunătoare. 

Un expert american devenit extrem de popular pe rețelele de socializare datorită sfaturilor pe care le oferă celor care doresc să scape de surplus de kilograme susține că, în linii mari, sunt 5 obiceiuri nesănătoase care trebuie eliminate sau măcar diminuate, conform DailyMail.

Consumul de cafea la prima oră

Cafeina este un diuretic care face ca organismul să piardă apă. Se recomandă să beți în jur de patru căni de apă înainte de a vă bea cafeaua.

Email-uri în pat

Poate fi tentant să luați telefonul la prima oră pentru a verifica e-mailurile și mesajele, dar este unul dintre cele mai proaste moduri de a vă începe ziua. Utilizarea telefoanelor dimineața devreme poate declanșa eliberarea de cortizol în organism, ceea ce afectează starea de spirit pe parcursul zilei. În plus, unele studii au indicat că telefoanele reduc capacitatea cognitivă a oamenilor atunci când acestea sunt în apropiere.

Respirația pe gură

Mai mult de jumătate dintre americani respiră în principal pe gură în loc să respire pe nas.

Respirația pe gură poate cauza uscăciunea gurii, deoarece fluxul constant de aer care intră și iese poate duce la evaporarea apei, crescând riscul de dezvoltare a bacteriilor și, ulterior, a problemelor precum cariile dentare sau infecțiile.

Vorbitul prin mesaje în pat

Mulți oameni stau pe telefon în pat, fie că se relaxează, fie că vorbesc cu cineva prin mesaje. Experții avertizează că acest obicei provoca hipervozitate înainte de somn, îngreunând adormirea. În funcție de informațiile primite, se poate declanșa stresul,. În plus, pe lângă evitarea telefonului înainte de culcare, este recomandat să opriți toate dispozitivele pe timpul somnului.

Consumul de cereale la micul dejun

Companiilor de cereale le place să ne reamintească că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar cerealele sunt adesea pline de carbohidrați și zaharuri rafinate. În locul acestei rețete, este de preferat unul bazat pe proteine și grăsimi – cum ar fi unul care include ouă, fulgi de ovăz, fructe de pădure și nuci.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here