În mod tradițional, s-a crezut că femeile sunt cele care vorbesc mai mult decât bărbații. Dar dacă ne oprim să analizăm acest lucru și să ne gândim la adevărata realitate, ce am afla? Un fapt interesant este că cercetările arată că avem tendința de a subestima timpul în care bărbații vorbesc și supraestimăm timpul pe care îl vorbesc femeile.
Din acest motiv, a fost dezvoltată aplicația Gendertimer, care își propune să ofere o perspectivă mai clară și o mai mare conștientizare asupra timpului alocat de femei și bărbați pentru diverse discuții.
Aceasta este o aplicație gratuită, dezvoltată în Suedia, care ține evidența cât timp petrece fiecare sex vorbind în situații obișnuite, cum ar fi întâlniri de birou, conversații personale sau de grup – chiar și la televizor. Aplicația este ușor de utilizat și compilează date ușor de citit.
„Există cercetări conform cărora avem tendința de a subestima timpul în care vorbesc bărbații și supraestimăm timpul pe care îl vorbesc femeile”, a spus Fredrik Eklof, co-fondatorul și creatorul Gendertimer, citat de Fox News.
Fraza din Biblie care se repetă de 365 de ori. Secretul versetului pentru fiecare zi a anului
Elkof spune că echipa sa a dezvoltat această aplicație în încercarea de a ajuta colectivele de muncă și alte grupuri ce aveau dificultăți cu anumite persoane care aveau tendința de a vorbi prea mult în cursul întrevederilor.
Aplicația nu numai că arată care dintre cele două sexe vorbește mai mult, dar poate indica și care anume persoane vorbesc cel mai des, fie că sunt bărbați sau femei.
Cu ocazia unei şedinţe de afaceri, spune Eklof, un grup care utiliza aplicaţia Gendertimer a avut surpriza de a descoperi că, în ciuda convingerii larg răspândite că femeile vorbesc mai mult decât bărbaţii, aceştia din urmă vorbiseră, de fapt, pe durata a 80% din timpul cât ţinuse şedinţa.
Ce a facut cu banii românul care a câștigat 800.000 de euro la loto în Spania