Liderul PNL și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, confirmă scenariul lansat de colegii săi de partid privind planul lui Marcel Ciolacu și al PSD de a dona voturi către George Simion, cu scopul de a-l aduce pe acesta în turul II.  

Deputatul Alexandru Muraru a fost cel care a lansat scenariul că PSD a lansat în organizațiile sale o strategie electorală denumită „planul Hrebenciuc”, care ar implica direcționarea a 10-20 de voturi pe secție de votare în favoarea candidatului AUR, George Simion, la alegerile prezidențiale din acest an. Scopul acestui plan ar fi repetarea scenariului din anul 2000, când PSD a facilitat intrarea candidatului PRM, Corneliu Vadim Tudor, în turul al doilea, pentru a asigura victoria lui Ion Iliescu.

Întrebat despre acest plan, într-o emisiune TV, Nicolae Ciucă l-a confirmat pe deplin și chiar a accentuat că este mai mult de atât. 

”El (Alexandru Muraru – N.R.) a vorbit de 10-20 de voturi, dar eu cred că este vorba de mai mult decât atât. Chiar dacă nu este vorba de o abordare ilegală, este vorba de o acțiune împotriva democrației și a moralității. Există sondaje care indică o prezență la vot de aproximativ 60%. Comparativ cu ce deține în prezent, este un număr de voturi necesar pentru a trece în turul 2. Dar eu cred că este vorba de mult mai mult de 10-20 de voturi”, a precizat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a mai afirmat că Marcel Ciolacu are un bazin tradițional “și asta îi permite să joace în primul tur, că în turul II s-a văzut că nu mai au cum să joace”.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here