Liderul liberalilor consideră că românii îi vor da un nou job lui Klaus Iohannis, nu PNL și că este dreptul oricărui cetățean să candideze, chiar dacă este președintele în funcție al țării. 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri despre proiectul de lege prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare că PNL nu îi dă un job, ci românii, dacă îl vor alege, va face parte din viitorul Parlament sau nu, dacă va decide să candideze. Ciucă a mai spus că şeful dtatului are o experienţă în politica externă şi apărare, şi o astfel de experienţă nu se iroseşte ci trebuie valorificată.

”Decizia aceasta vine să restabilească un drept democratic, şi anume dreptul fiecărui cetăţean de a alege şi a fi ales. Nu este vorba doar de preşedintele Iohannis, nu vorbim de persoane, vorbim de dreptul absolut democratic al unui cetăţean de a alege şi a fi ales. În momentul de faţă, restabilim acest drept, această libertate”, a spus preşedintele PNL la un post TV.

PNL a depus proiectul de lege care îi va permite lui Iohannis să candideze la PARLAMENTARE fără să plece de la Cotroceni – DOCUMENT

Întrebat de ce PNL a depus proiectul acum, Nicolae Ciucă a precizat că ”au considerat că este momentul să vină cu o astfel de decizie.

”Noi, PNL, de fiecare dată, şi dacă vă uitaţi în Statutul nostru am valorificat toată experienţa acumulată de către liderii partidului, nu avem niciun lider de partid care să nu fie în Biroul Politic Naţional”, a explicat el.

SURSE: PSD și PNL s-au înțeles pentru candidatura lui Iohannis la Senat. Legea electorală, pe punctul de a fi MODIFICATĂ

Ciucă a infirmat şi faptul că PNL îi dă un job preşedintelui României. ”Nu îi dăm un job, românii, dacă îl vor alege, înseamnă că domnia sa va face parte din viitorul Parlament sau nu, dacă va decide să candideze. În momentul de faţă este vorba doar de reabilitarea unui drept democratic pentru un cetăţean”, a răspuns el.

”Preşedintele Iohannis, nu am avut niciodată niciun fel de limitare să spun despre domnia sa două lucruri absolut esenţiale, a fost un preşedinte cinstit şi a avut un comportament absolut democratic. Are o experienţă în politica externă şi în tot ce înseamnă spectrul problemelor de apărare, motiv pentru care o astfel de experienţă nu se iroseşte, trebuie valorificată”, a spus Ciucă despre Klaus Iohannis.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here