Clopotele tuturor bisericilor catolice din lume bat luni, la ora locală 12:00, în onoarea marelui voievod Iancu de Hunedoara, unul dintre cei mai mari strategi militari ai Evului Mediu. De la Barcelona, la Roma, Lisabona, Viena, Paris sau Rio de Janeiro, sunetul clopotelor va marca ziua în care Iancu de Hunedoara a salvat Creștinătatea din Europa vestică de invazia turcă. 

În ziua de 22 iulie 1456 s-a încheiat Asediul Belgradului. Armata lui Iancu de Hunedoara a reușit să respingă atacul condus de Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, iar succesul domnitorului român a oprit invazia turcilor spre Europa Centrală pentru 70 de ani.

Drept recunoștință, în toate lăcașurile de cult catolice din întreaga lume, zilnic la ora 12.00 clopotele bat în amintirea celui al cărui sarcofag se află în Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia.

De la Barcelona, la Roma, Lisabona, Viena, Paris sau Rio de Janeiro, clopotele bisericilor catolice bat exact la ora 12.oo în amintirea momentului în care Iancu de Hunedoara a salvat Creștinătatea din Europa vestică.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here