Clotilde Armand a reacționat vehement după decizia prin care este scoasă de pe scena politică timp de trei ani. Fostul primar al sectorului 1 a denunțat ceea ce consideră a fi o utilizare abuzivă a instituțiilor statului în scopul eliminării adversarilor politici. 

„Justiția lui Ciolacu funcționează”, a afirmat Armand, subliniind că plângerea depusă de PSD la Agenția Națională de Integritate (ANI) nu este altceva decât un instrument politic. Conducerea ANI, a spus ea, este influențată de legături familiale cu PSD, iar decizia luată de instanță a fost, în opinia sa, previzibilă.

Primarul a mai menționat că în cazul său nu a fost demonstrat niciun prejudiciu, subliniind că nici procurorii, nici inspectori ANI nu au putut identifica o încălcare reală. Clotilde Armand a descris situația ca fiind o „mascaradă”, evidențiind că mai mulți primari din alte partide politice beneficiază de aceleași condiții fără a fi sancționați.

„Justiția lui Ciolacu funcționeazăPlângere la ANI făcută de PSD – ANI condus de un director cu legături de familie în PSD – judecătoarea de la Înalta Curte, fiica unui membru marcant al PSD. Rezultatul era previzibil. Așa “funcționează Justiția” lui Ciolacu. Eliminând din competiție electorală adversarii politici folosind instituțiile cheie ale statului român. Și avem atâtea și atâtea exemple în ultma vreme.În cazul meu nimeni nu poate spune care este prejudiciul cauzat de fapta în speță. Nici măcar procurorii sau inspectorii ANI. Este un dosar atât de caraghios încât a fost nevoie de patru procurori să fie schimbați până când PSD a găsit unul care să execute ordinele.Prefectul și directorii departamentelor juridic și economic din primărie au semnat pentru legalitatea acelor dispoziții declarate acum cu probleme. O mascaradă. Sunt sute de primari PSD PNL care beneficiază de aceleași condiții.Pentru un lucru mult mai grav și flagrant precum cazul Toni Greblă – care și-a mărit ilegal salariul cu zeci de mii euro conform raportului Curții de Conturi a României – ANI tace și nu face nimic după două luni în care am depus plângeri. Nici măcar nu răspunde în termenul legal.Așa arată frica unui sistem cleptocratic. Frica de tot ce este just și corect, frica de oamenii cinstiți și competenți care luptă având un ideal de țară unde plagiatorii și combinatorii politicieni nu-și au locul.Eu voi merge mai departe și voi ataca decizia de astăzi la instanțele europene”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook. Cine i-a făcut plângere la DNA lui Clotilde Armand: „A preluat metehnele lui Liviu Dragnea” Clotilde Armand este incompatibilă timp de trei ani cu orice funcție publică, ceea ce însemnă că nu-și poate prelua mandatul de senator USR, proaspăt câștigat în urma alegerilor parlamentare. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins anularea raportului prin care Agenţia Naţionale de Integritate a declarat-o  incompatibilă pe Armand.

“Respinge recursul declarat de recurenta-reclamantă Clotilde Marie Brigitte Armand împotriva sentinţei nr. 389 din 11 martie 2024 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal şi recursul declarat de recurenta reclamantă împotriva aceleiaşi sentinţe, în ceea ce priveşte soluţia de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale, ca nefondate. Definitivă.

Pronunţată astăzi, 11 decembrie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în documentul Justitiei.

În noiembrie 2022, ANI a stabilit că primarul Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, în legătură cu numirea sa ca manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene derulat de Primăria Sector 1. ANI a cerut ca Armand să nu poată ocupa nici o funcție publică timp de trei ani.

În 11 martie, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea lui Clotilde Armand de anulare a raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, iar Armand a contestat sentința la ICCJ, dar a pierdut.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Fosta primăriță nu poate fi validată SENATOR, după ce a fost declarată incompatibilă

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here