Meteorologii ua emis, sâmbătă, o serie de avertizări nowcasting cod galben și portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de mici dimensiuni în mai multe județe. 

Avertizările sunt valabile până la ora 16.00 pentru mai multe localităţi din județele Prahova, Buzău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Mureş, Harghita, Cluj, Tulcea, Alba.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBENInterval de valabilitate: 3 augustFenomene vizate: disconfort termic și caniculăZone afectate: conform textului și hărții

În sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei, va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…36 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

 

Notă: Pe parcursul zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea, în special în est și sud-est.

 

 COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 3 augustFenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuatZone afectate: județele Călărași, Ialomița, Brăila și partea continentală a județului Constanța

 

În județele Călărași, Ialomița, Brăila și în partea continentală a județului Constanța va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here