O coincidență stranie face ca în ziua în care România este lovită în plin de furia naturii credincioșii marchează naștere a lui Arsenie BOCA. Duhovnicul cunoscut și drept „Sfântul Ardealului” urmează să fie canonizat în 2025. 

S-a născut pe 29 septembrie 1910, la Vața de Sus, Hunedoara, primind numele de Zian-Vălean, și a trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989, la vârsta de 79 de ani, la Sinaia, fiind înmormântat, după dorința proprie, la mănăstirea Prislop, pe 4 decembrie 1989, prorocind că aici va fi loc de pelerinaj.

Avea 5 ani când l-a văzut pe Arsenie Boca: Parcă era Făt Frumos, deși n-aș putea să explic de ce  Furtuna a făcut ravagii în judeţul Hunedoara. Accesul spre Mănăstirea lui Arsenie BOCA, blocat de un arbore doborât de vânt – VIDEO  De-a lungul vieții a fost hăituit de Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și Oradea.

Arsenie Boca este considerat de unii dintre ucenicii săi cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea, la mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, perindându-se zilnic sute de pelerini.

Anul acesta a fost canonizat cu titulatura: Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop, cu cinstire în ziua de 28 noiembrie, urmând să fie proclamat în anul 2025, când Biserica Ortodoxă Română va aniversa un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, aduce la cunoștință Gheorghe Berghian.

Când va avea loc canonizarea lui Arsenie Boca. Vești bune pentru enoriași

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here