Consiliul Concurenţei anunţă că va monitoriza preţurile produselor ce pot fi achiziţionate de persoanele şi familiile afectate de inundaţii din fondurile de sprijin alocate de către Guvern. 

”Consiliul Concurenţei va monitoriza preţurile produselor ce pot fi achiziţionate de persoanele şi familiile afectate de inundaţii din fondurile de sprijin alocate de către Guvern.

În cazul în care autoritatea de concurenţă va constata încălcarea legii concurenţei sau a legii privind combaterea concurenţei neloiale (legea speculei), va interveni utilizând instrumentele pe care le are la dispoziţie.

”Vom monitoriza îndeaproape evoluţiile pieţei pentru a identifica companiile care profită de această situaţie de criză  pentru a creşte preţurile fără o justificare obiectivă, pentru a face înţelegeri anticoncurenţiale sau pentru a-şi folosi poziţia superioară de negociere”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Executivul a aprobat ca familiile şi persoanele singure afectate de inundaţii să primescă suplimentar încă 15.000 de lei, pe lângă ajutorul deja acordat în valoare de 10.000 de lei. Cu aceste sume pot fi achiziţionate bunuri folosinţă îndelungată şi combustibil solid şi petrolier necesar pentru încălzirea locuinţei şi prepararea apei calde şi a hranei.

Bunuri de folosinţă îndelungată reprezintă mobilier de strictă necesitate, obiecte sanitare, materiale de construcţii şi aparate electrocasnice (maşină de spălat rufe, aragaz/maşină de gătit, frigider/combină frigorifică, televizor).

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here