Milioane de oameni s-ar putea confrunta cu un risc cu până la o treime mai mare de a dezvolta demență din cauza consumului de apă de la robinet, care are un conținut scăzut de minerale, arată un studiu recent.
Un studiu inovator sugerează că persoanele care locuiesc în zone din Marea Britanie cu „apă moale”, lipsită de săruri și minerale, ar putea avea un risc crescut de a dezvolta această boală degenerativă, deoarece apa lor de băut conține niveluri mai scăzute de minerale precum calciu și magneziu, potrivit Daily Mail.
Oamenii de știință sugerează că aceste minerale ar putea avea un efect protector asupra creierului și spun că nivelurile scăzute pot, de asemenea, accelera coroziunea țevilor de apă, permițând elementelor toxice, cum ar fi plumbul, să ajungă în organism.
Cercetările au descoperit că persoanele care consumă astfel de apă prezintă modificări structurale în creier în 20 de zone diferite și ar putea fi expuse riscului de alte boli neurodegenerative, cum ar fi scleroza multiplă.
Studiul s-a bazat pe date prelevate de la aproape 400.000 de persoane din Marea Britanie și a fost realizat de o echipă de oameni de știință de la Imperial College London și China.
Dr. Tom Russ, director al Centrului de Cercetare pentru Demență Alzheimer Scotland, a declarat: „Mai sunt multe de investigat cu privire la orice factor de mediu care ar putea fi legat de demență, iar acest studiu sugerează că apa ar putea fi unul dintre ele. Este important de remarcat că studiul nu dovedește că tipul de apă contribuie la dezvoltarea demenței.
Citește continuarea aici.