Copiii din generația Alpha, adică cei născuți după anul 2009, reușesc tot mai greu să își facă prieteni. Este opinia unor cercetători din Statele Unite, care transmit că părinții sunt tot mai îngrijorați că fiii și fiicele lor nu pot să își formeze relații la școală. De vină ar fi, în principal, rețelele sociale. Mulți dintre copiii generației Alpha se confruntă prea devreme cu problemele de sănătate mentală, spun experții. Analiză: Cum sunt distruși copiii de rețelele sociale

În lipsa relațiilor de prietenie, spun specialiștii, copiii pot ajunge să se simtă izolați și singuri. Iar de aici până la problemele psihice este doar un pas.

Cel mai mare impact asupra situației tot mai greu de gestionat în care se află generația Alpha îl are tehnologia. Copiii primesc telefoane mobile de la vârste fragede și preferă să stea lipiți de dispozitive în loc să relaționeze cu ceilalți. Astfel, apare așa-numita „anxietate socială”.

S-a schimbat radical și modalitatea prin care cei mici își fac prieteni. Socializarea s-a mutat pe internet sau a fost înlocuită cu totul de interacțiunea cu inteligența artificială. Ritmul în care evoluează o conversație în viața reală este deja mult prea lent pentru a capta atenția unui copil din generația Alpha. Chiar dacă tehnologia este mult mai rapidă, afectează profund inteligența emoțională a minorilor, spun experții.

Potrivit unui studiu în care au fost intervievați peste 1.000 de părinți, 19% dintre ei au spus că fiii și fiicele lor nu au prieteni. Mai mult, jumătate dintre copii au probleme în a-și face prieteni din cauza timidității sau lipsei unor spații în care să socializeze.

În Statele Unite, problema este atât de gravă încât cercetătorii vorbesc despre o „criză națională de sănătate mentală a tineretului”. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here