Odată ce vei încerca crema de dovleac, vei renunța orice produs similar cu ciocolată și zahăr, pe care-l cumpărați din magazin. Dovleacul conține multe fibre, care reglează activitatea intestinelor, potasiu, magneziu, zinc și fosfor.  

Crema de dovleac este perfectă pentru a fi întinsă pe sandvișuri, pentru a adăuga clătite sau prăjituri, sau o poți mânca pur și simplu cu o lingură direct din borcan! Și nu e de mirare: produsul are are mai puține calorii și are o compoziție mai bogată.

Ingrediente:

piure de dovleac – 1/2 cană,

pudră de cacao – 3 lingurițe,

miere – 2 lingurițe,

ulei de cocos – 2 lingurițe.

Dezastrul găsit de Sorin Constantinescu după ce a testat în laborator fructele și legumele din piețe: Nitrați peste limita admisă

Rețeta, pas cu pas

Poți folosi piure de dovleac gata preparat sau îl poți pregăti singur. Pentru a doua variantă, se ia un dovleac, se curăță de coajă și semințe și se taie cubulețe.

Coace cubulețele de dovleac în cuptor la temperatura de 180°C timp de 10-15 minute, apoi pasează-le într-un piure.

Când piureul de dovleac s-a răcit, adaugă restul ingredientelor și amestecă totul bine. Poți folosi un blender.

Poți adăuga arome după plac, și poți îndulci acest piure cu sirop de arțar sau sirop de agave. Rezultatul va surprinde orice grumand.

Transferă compoziția obținută într-un borcan de sticlă cu capac și păstreaz-o la frigider. Poftă bună!

Ce se întâmplă dacă lași un măr lângă pâine. Secretul din bătrâni cu efecte uimitoare

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here