Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. 

Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie (crème pâtissière), îmbogățită cu unt pentru a obține o textură mai fină și mai aerată. Aceasta este utilizată frecvent în deserturi precum eclere, torturi, choux-uri și prăjituri, precum Paris-Brest.

Untul adaugă o finețe aparte, făcând crema mai bogată și mai catifelată. Denumirea „Mousseline” se traduce prin muselină, o țesătură fină, făcând referire la textura delicată a cremei. Această tehnică a devenit populară în secolul al XIX-lea, în perioada Belle Époque, când deserturile rafinate erau în vogă în Franța.

Crema Mousseline este un element esențial în multe deserturi tradiționale și continuă să fie folosită datorită versatilității și gustului său deosebit. Una dintre rețetele de prăjituri pentru care o poți prepara cu succes este cea de eclere cu glazură de ciocolată.

Galette cu pere și migdale. Un desert rustic și delicios

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al delicioasei creme Mousseline.

Cremă de vanilie cu unt – Ingrediente500 ml lapte120 g zahăr1 praf de sare4 gălbenușuri40 g amidon de porumb1 păstaie de vanilie (sau esență de vanilie)200 g unt la temperatura camerei.Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatRețeta pentru crema Mousseline – Mod de preparare

Modul de preparare al cremei este unul clasic, folosit frecvent în cazul cremelor fierte. Se prepară mai întâi o cremă de patiserie, prin fierberea ingredientelor, mai puțin a untului. După fierbere, crema se lasă la răcit, iar apoi se încorporează untul.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosiCum prepari cremă de vanilie cu unt

Ia o cratiță mare și pune în ea laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată sau adaugă esența de vanilie în lapte.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la temperatură medie și încălzește laptele până când devine aromat de la vanilie. Nu este necesar ca laptele să atingă punctul de fierbere.

Citește continuarea aici

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here