Creștere spectaculoasă a cazurilor de infecție COVID-19, cu o tulpină nouă, în România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a amertizat că ar mai putea urma încă un salt, iar protecția pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă. 

Ministrul a arătat că statisticile indică o creștere de peste 1400 de cazuri, la ultima raportare.

„Forma de COVID care, în momentul de faţă, reprezintă o infecţie oarecum banală la majoritatea persoanelor, a avut o creştere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare” a spus Alexandru Rafila, la un post TV.

Numărul de cazuri de COVID va mai crește

Creşterea numărului de cazuri ar mai putea dura două-trei săptămâni „până se epuizează populaţia receptivă”, a mai declarat ministrul.„Sunt internaţi în spitale în jur de 400 de pacienţi, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a precizat Rafila.

„Protecţia pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă”

Ministrul a averizta că noula val de infectări afectează deopotrivă persoane vaccinate şi nevaccinate.

„Este o tulpină nouă, vedeţi că această emergenţă în ceea ce priveşte virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă (…) Protecţia pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecţie eficientă”.

„Oamenii merg la terase, la restaurante, intră și ies din hoteluri”

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că în săptămâna 22 – 28 iulie s-a înregistrat o creştere de 71% a numărului cazurilor COVID faţă de săptămâna precedentă.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here