E criză în sistemul medical! Medicii își dau demisia pe capete, iar spitalele din România rămân goale, în timp ce pacienții trăiesc cu teamă de pe o zi pe alta. Deși au fost organizate concursuri pentru posturile vacante, în spitale bate vântul. 

Patru medici de la Spitalul Județean de Urgență Bihor, care au ocupat funcții de şef de secţie şi de coordonatori ai unor compartimente, au demisionat după ce au fost declarați în stare de incompatibilitate. Cadrele medicale nu pot activa și la stat și în cabinete private, ca administratori de firme personale.

În Iași, Institutul Socola va rămâne fără medic psihiatru pentru copii. Medicul care se ocupă în prezent de tineri va ieși la pensie, iar dacă nu va fi găsit un înlocuitor, întreaga secție va fi închisă.

„Se apropie de varsta de pensionare si in acel moment ne va fi imposibil sa mai functionam. Noi acoperim cumva o nevoie pe toata zona Moldovei pentru cauzele foarte grave”, a spus Cristina Dobre, Manager Institutul de Psihiatrie Socola, Iași.

Situația este critică și la Botoșani, unde unul din cele mai mari spitale din zona Moldovei se confruntă cu lipsa de personal. Peste o mie de cadre medicale lipsesc, iar departamentul de radiologie abia mai funcționează cu cei trei radiologi care îl țin pe picioare.

În unele localități, se închid anumite secții atunci când medicul pleacă în concediu de odihnă, iar pe posturile vacante nu se prezintă nimeni la concurs.

În unele localități, se închid anumite secții atunci când medicul pleacă în concediu de odihnă, iar pe posturile vacante nu se prezintă nimeni la concurs.  

Decizie revoltătoare. Profesorul de la “Sf. Sava”, acuzat că a violat un minor, cercetat sub control judiciar. A contat “reputația”

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here