Sportul este indicat la ordinea zilei, însă nu toată lumea preferă să facă mișcare. Ei bine, trebuie să știți că o oră de mers pe jos ne poate prelungi viața cu câțiva ani. „Nivelul scăzut de activitate fizică ar putea egala fumatul și hipertensiunea arterială”
Potrivit unui studiu publicat joi în British Journal of Sports Medicine, 25% din populația Statelor Unite este activă, iar acest lucru înseamnă că durata de viață crește cu până la 5 ani.
„Am fost surprins să aflu că pierderea de ani din viață în SUA din cauza nivelului scăzut de activitate fizică ar putea egala cu fumatul și hipertensiunea arterială”, a declarat autorul studiului, Dr. Lennert Veerman, profesor de sănătate publică la Facultatea de Medicină și Stomatologie de la Universitatea Griffith Australia, potrivit CNN.
Mai multe studii au analizat legătura dintre sport și longevitate. În 2019, Veerman a constatat că riscul de deces în rândul tinerilor scade odată cu mișcarea fizică.
„M-am întrebat cum se va traduce acest lucru în speranța de viață și cât de mult timp de viață suplimentar ar putea aduce o singură oră de mers pe jos”, a mai spus Veerman.
Durata de viață crește cu până la 11 ani dacă facem mișcare o oră pe zi
National health and Nutrition Examination Survey din 2003-2006 a fost realizat cu ajutorul accelerometrelor de șold pe care le-au purtat adulții de cel puțin 40 de ani, timp de 10 ore în câteva zile.
Autorul studiului a constatat, de asemena, că dacă toți americanii trecuți de 40 de ani ar fi la fel de activi ca restul, speranța de viață ar fi de 83,7 ani, adică o creștere de 5,3 ani. Din totalul nivelurilor de activitate care sporesc durata vieții, cel mai important s-a dovedit a fi mersul pe jos. Dacă facem acest lucru în fiecare zi, timp de o oră, durata de viață crește cu până la 11 ani.
„Sugerează ceea ce știam deja, și anume că activitatea fizică este esențială pentru îmbunătățirea rezultatelor medicale (și) a longevității”, a spus Dr. Andrew Freeman, director de prevenire cardiovasculară și wellness la National Jewish din Denver, care nu a participat la studiu.
Sursă text: Click.ro