Cu ce poți acri ciorbele. Cea mai sănătoasă soluție, dar care îi va coferi cel mai bun gust ciorbei tale. 

Ciorba este un preparat care se regăsește în toate culturile. Pregătită după rețete variate, ciorba poate fi acrită cu ajutorul câtorva ingrediente adăugate în momentul pregătirii. Iată și câteva idei. Cu ce se poate acri ciorba.

Recomandări de ingrediente pentru a acri ciorba

La început de primăvară, orice rețetă de ciorbă poate fi acrită cu fructe verzi direct din copac și anume: corcodușe verzi, caise, struguri, agrișe. Acestea se adaugă în ciorbă spre final de fierbere, în stare crudă, iar dacă nu vrei să le consumi, poți să le scoți din ciorbă în momentul servirii.

Lapte acru, kefir, lapte bătut, toate acestea pot da un plus de gust rețetei de ciorbă. Poți obține gustul acrișor al ciorbei dacă adaugi aceste ingrediente în momentul în care ciorba este gata, fierbinte, adăugând treptat și amestecat cu puțin lichid fierbinte din oală în prealabil, pentru a nu se brânzi ciorba.

Zeama de varză de la murături, în special de la murăturile puse la murat în saramură, este un alt ingredient until pentru a acri ciorba, mai ales în sezonul rece. Zeama va adăuga rețetei de ciorbă un gust aparte, datorită ingredientelor folosite pentru murat, iar aceasta se adaugă la final, după ce toate legumele din ciorbă sunt fierte.

Sendviș cu falafel, perfect pentru zilele de post

Roșiile proaspete, cât și cele din conservă sunt de ajutor să acrești ciorba. Dacă sunt proapete, acestea se curăță de pielițe, se toacă mărunt și se adaugă spre final, când ciorba este gata. Dacă sunt din conservă, acestea se adaugă direct în ciorbă când aceasta este aproape gata, se mai lasă 5-7 minute la fiert și ciorba s-a acrit după bunul plac.

Nu adăuga tot borșul deodată atunci când vrei să acrești ciorba. Adaugă trepat, lasă puțin să fiarbă, apoi continuă să adaugi, dacă mai este nevoie. Ciorba își poate schimba gustul în timpul gătirii.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here