Salata de vinete este un preparat extrem de apreciat. Însă nu toată lumea preferă maioneza. Iată o alternativă la care puteți apela pentru înlocuirea acestui ingredient. 

Salata de vinete este unul dintre cele mai apreciate preparate. Se prepară repede și poate fi servită oricând ca aperitiv sau gustare.

Ce trebuie să pui în salata de vinete, ca să nu iasă cu gust amar. Trucul știut doar de gospodinele experimentateCu ce să înlocuiești maioneza din salata de vinete

În general se prepară cu maioneză, însă nu toată lumea apreciază acest ingredient. De aceea vă recomandăm o rețetă alternativă. Iată cu ce puteți înlocui maioneza din salata de vinete.

Gustul va semăna cu cel al maionezei, însă este mult mai sănătos.

Ingrediente:vinete:usturoi sau ceapăiaurtpastă de susan:zeamă de lămâiesaretopping: semințe de rodie, ulei de măslineSalata libaneză de care nu te mai saturi. Rețeta după care toți românii sunt înnebunițiCum se prepară:

După ce ați copt și strecurat vinetele, tocați o ceapă mică sau pisați un cățel de usturoi. Depinde ce preferați. Apoi adăugați pastă de susan pe care o diluați cu puțină apă și lămâie după gust. Cantitatea o stabiliți în funcție de consistență, gust, dar și de cantitatea de vinete pe care o aveți. Deasupra puteți asezona cu ulei de măsline, pătrunjel verde și bobițe de rodie.

Această rețetă aparține bucătăriei libaneze și este una dintre piesele de rezistență ale artei culinare orientale. Gustul este inconfundabil și ingredientul folosit, care înlocuiește maioneza, și anume pasta de susan conține numeroase vitamine și mai ales calciu.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here