Consultantul politic Miron Mitrea a vorbit, duminică seara, la emisiunea Culisele Puterii, la Realitatea PLUS, despre alegerile prezidențiale și, în mod special, despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană. 

„De ce tatonează Mircea Geoană cel puțin în declarații terenul? Pentru că ideal ar fi pentru Mircea, dacă ar reuși să convingă un partid mare precum PSD-ul, ar fi cel mai corect cu el, să-i dea sprijin. Deci e ideea pe care Mircea o are și nu e o idee proastă. Sunt convins că a făcut ofertă.

A făcut ofertă în acest sens. Asta e rostul să spunem astăzi. Mai durează, mai sunt câteva săptămâni, câteva zile”, a declarat consultantul politic.

Întrebat pe cine vede în turul 2, acesta a spus „ Nu știu cine va fi. Va fi Marcel, va fi Marcel Ciolacu, va fi Nicu Ciucă, cu Geoană. Ciucă stătea mai bine acum două săptămâni decât astăzi în sondaje. După miștocareala care s-a făcut, cu cartea nescrisă, cred că nu mai e ușor în turul 2. Va trebui să muncească. Ideea cu un ostaș în slujba țării a fost foarte bună. Deșteaptă campania. Singura problemă e că n-a fost scrisă cartea. Dacă a fost scrisă, n-a fost tipărită”.

„Mircea Geoană n-a ajuns la NATO pe persoana fizică. Aici lucrurile sunt clare de cum s-a păstrat”, a spus Miron Mitrea, la Realitatea PLUS.

Analiza sa a fost făcută în contextul în care Mircea Geoană a arătat că își schimbă strategia pentru Cotroceni. Într-o declarație recentă, acesta a precizat că dacă va candida la alegerile prezidențiale o va face ca independent și că nu va refuza colaborarea cu formațiunile politice din România, fără să aibă o preferință personală. 

Mircea Geoană, ascensiune dubioasă în politică. Anturajul controversat din spatele lui: condamnați penal și magnați în imobiliare 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here