Răzvan Burleanu vrea să ajungă la conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Șeful Federației Române de fotbal și-a depus candidatura pentru un post de vicepreședinte, după un deceniu petrecut la conducerea fotbalului românesc.  

Răzvan Burleanu este un personaj extrem de controversat, care a ajuns în această funcție în 2014, după ce a primit sprijinul lui Florian Coldea și al lui Vasile Dâncu. Alegerea lui Burleanu la FRF a venit imediat după ce contracandidatul său, Gică Popescu, a fost condamnat la închisoare în dosarul transferurilor.

Funcția pe care a pus ochii acum Răzvan Burleanu este deținută de Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, și Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

„Nu știu dacă neapărat va aduce ceva nou. Mă bucur că domnul președinte Răzvan Burleanu și-a depus candidatura pentru că poate așa sportul în România nu va mai fi împărțit în două, fotbal și alte sporturi”, a declarat Elisabeta Lipă, după ce Răzvan Burleanu a depus candidatura la COSR.

Răzvan Burleanu câștigă trei salarii, unul de la Federația Română de Fotbal, unul de la UEFA și ultimul de la FIFA. Cel de la FRF se ridică la aproape 100 de mii de euro în 2024. Membru în comitetul executiv al UEFA, Burleanu a primit în acest an 7.200 de euro de la forul internațional. De asemenea, datorită poziției de membru în consiliul FIFA, Răzvan Burleanu a încasat de aici suma de aproximativ 250 de mii de dolari.

În declarația de avere, Răzvan Burleanu a scris că este titular a 12 conturi în care are peste 654 mii de euro. Noua funcție de la COSR nu l-ar face pe Burleanu să piardă mandatele de la conducerea FIFA, UEFA și FRF, așadar veniturile i-ar crește.

Sorin Grindeanu, sub tirul întrebărilor Ancăi Alexandrescu. Ce se va întâmpla cu Podul de la Brăila și cum se va rezolva dezastrul de la Tarom 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here