Mihai Anastasescu și Mihai Tufan originari din Câmpina au ajuns în câțiva ani în topul milionarilor din România. Cei doi au intrat în lumea afacerilor la începutul anilor 2000, prin comerțul cu alcool și cafea. Cei doi milionari au fost asociați cu dosarele penale privind traficul de produse petroliere și alcool.  

Între 2002 și 2004, mai multe rapoarte au arătat că statul pierdea anual peste 500 de milioane de euro din cauza mafiei alcoolului. Şeful SRI Prahova de atunci a dispus măsuri de interceptare, filare şi infiltrare a fenomenului. Din reţeaua de trafic ilegal cu alcool şi baturi alcoolice monitorizată făcea parte şi Mihai Anastasescu, deţinătorul MIKA Quatro SRL Câmpina.

Din interceptări a rezultat faptul că cei care erau suspectaţi de trafic cu alcool erau implicaţi şi în afaceri la negru cu produse petroliere. Când monitorizările au ajuns foarte aproape de Guvernul Adrian Năstase, generalul Ovidiu Soare a închis dosarul Distileria, după ce a susținut că nu sunt elemente care să vizeze siguranţa naţională. La scurt timp a izbucnit scandalul muşamalizărilor şi al scurgerilor de informaţii.

Din rapoartele de atunci a reieşit faptul că, de pe traseul monitorizării, se pierdeau informaţii către membrii reţelei de trafic cu alcool şi produse petroliere. Din interceptări a rezultat că afaceristul Mihai Anastasescu ar fi primit informaţii atât de la deputatul PSD Ion Stan, şeful Comisiei parlamentare de control al SRI, cât şi de la Dorina Mihăilescu fost sef de departament la Secretariatul General al Guvernului Adrian Nastase.

Probele strânse de procurori au relevat că cel care transmitea informaţiile către deputatul PSD Ion Stan era generalul din Prahova, Ovidiu Soare, fapt recunoscut de către acesta în rechizitoriu. Potrivit documentelor, Mihai Anastasescu l-a sunat pe deputatul Ion Stan, unde afaceristul din Câmpina a fost anunțat că toate telefoanele de la toate firmele sale sunt ascultate de servicii. PSD-istul Stan a negat, dar agentul Soare a confirmat.

Totul s-a încheiat atunci cu un rechizitoriu de trimitere în judecată a înalţilor ofiţeri din servicii şi cu audierile politicienilor pentru acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă, dar nimeni nu a ajuns la închisoare, iar prejudiciul nu a fost recuperat.

Anastasescu și Tufan au fost implicați și în dosarul Casirom Turda. Firmele milionarilor au făcut obiectul mai multor controale ale comisarilor Gărzii Financiare Prahova, încrucişate cu verificările procurorilor Parchetului Naţional Anticorupţie. Acuzele aduse lui Mihai Tufan de către fosta conducere a Casirom, se refereau la nereguli grave în decontările facute în defavoarea Casirom, nereguli în deconturi, bonuri false de consum ce însumau zeci de milioane de euro. Oamenii din conducerea firmei din Turda afirmau în urmă cu mai mulți ani că Casirom era sacul de bani pentru firmele lui Tufan: Metaleuroest, Fontec, Elsid”. Casirom SA Turda se număra printre marii producători de carburii de siliciu şi de produselor refractare de cu mare căutare pe pieţele internaţionale.

Cei doi milionari derulează afaceri în energie, industria farma, jocuri de noroc, agricultură, construcții, turism, s.a . Potrivit revistelor de specialitate, averea celor doi se apropie de jumătate de miliard de euro.

CULISELE STATULUI PARALEL. Cum au luat Electrocarbon milionarii Tufan și Anastasescu. Dezvăluiri BOMBĂ 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here