Cum a apărut , de fapt, Ziua Păcălelilor și de ce se sărbătorește aceasta pe data de 1 aprilie.  

O explicație ar fi legată de schimbarea calendarului în timpul reformei lui Papa Grigore al XIII-lea. În trecut, Anul Nou era sărbătorit în jurul echinocțiului de primăvară, pe 1 aprilie, dar odată cu adoptarea calendarului gregorian, data a fost mutată pe 1 ianuarie. Cei care au continuat să celebreze în aprilie au devenit ulterior ținta farselelor. De asemenea, cea mai veche referire la Ziua Păcălelilor provine dintr-un poem din 1539, în care un bărbat ar fi păcălit un servitor în această zi, potrivit unui post tv, scrie click.ro

Cum au intrat suedezii în istorie de Ziua Păcălelilor

Pe lângă România, Ziua Păcălelilor, sau „April Fools” Day”, este sărbătorită în multe țări din întreaga lume, precum Franța, Germania, Suedia sau Italia. De-a lungul anilor, această zi a fost marcată de farse memorabile care au stârnit râsete și au rămas în istorie. 

Un exemplu celebru a avut loc în anul 1962, cu mult înainte ca televiziunea color să fie introdusă în Suedia. Atunci, telespectatorii unui post TV au fost păcăliți să creadă că își pot transforma televizoarele alb-negru în color printr-un truc simplu… 

Un „expert tehnic” le-a explicat, cu multă convingere, cum pot reda culorile pe televizoarele lor, doar prin întinderea unui obiect pe care aproape toată lumea îl avea în casă: ciorapi din dantelă. Desigur, trucul nu a avut niciun efect, iar păcăleala a devenit un moment memorabil în istoria farselelor!

Motivul pentru care nu trebuie să plantezi brazi în curte. Riscurile sunt extrem de mari 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here