În această perioadă cu vreme fierbinte, mesele ușoare sunt un aliat de nădejde, dacă dorim să ne simțim atât sătui, cât și plini de energie. De la salate de diferite tipuri, ori sendvișuri în care înlocuim sosurile și prăjeala cu roșii și castraveți, este cel mai bine să avem o dietă naturală și răcoritoare, de-a lungul verii. Însă, cum știm ce fel de roșii să alegem? 

Deja fiecare dintre noi putem resimți efectele caniculei, iar până și cei mai împătimiți fani ai verii trebuie să recunoască că temperaturile din ultima perioadă au fost unele excesive. Ei bine, în aceste condiții de căldură extremă, mesele ușoare și hidratarea suficientă sunt cei mai buni aliați pe care îi avem, dacă dorim să simțim atât sătui, cât și revitalizați și plini de voie bună. Fie că ne orientăm spre diferite salate, ori, de ce nu, înlocuim sosurile și prăjeala din sendvișuri cu roșii și castraveți, legumele și fructele vor fi de bază în alimentația noastră.

Însă, dacă vă întebați cum să recunoaștem diferitele tipuri de roșii, pentru a găsi varianta noastră preferată, ei bine, răspunsul este simplu! Există semne clare prin care putem deosebi speciile de roșii, așa că puteți să vă bucurați de gustul perfect, de-a lungul verii!

Cum să deosebim roșiile între eleSiriana F1

Un hibrid apreciat aproape unanim în rândul cultivatorilor este Siriană F1, un hibrid timpuriu (110-115 zile), cu creștere nedeterminată, realizat la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzău. Acesta are fructele rotunde, de un roșu puternic, greutatea medie fiind de circa 140-180 grame. Un aspect important este că nu produce acele zone albe în interiorul roșiei.

Prețul incredibil cu care se vinde o Dacia 1300 din 1973 în Germania. „E clasificată vehicul istoric“

Inima de bou

Un alt soi extrem de apreciat de producători este și Inima de bou, crescut mai mult în gospodării, grădini și mai puțin în exploatații agricole intensive. Are o rezistență mare la boli și produce niște roșii mari, dulci, gustoase și zemoase.

Soiul Inima de Bou îl puteți recunoaște foarte ușor, datoria aspectului de roșie aproape uriașă, care ajunge și la 600-700 de grame. Are puține semințe. Roșia are însă un dezavantaj și anume că nu rezistă mai mult de câteva zile după ce a fost culeasă.

Soiul 1600 de Buzău

Producătorii români apreciază de asemenea, pentru gustul sau, și soiul de roșii 1600 de Buzău, care are o greutate medie de 180-200 de grame. Este un soi cu fructe mari, cărnoase și gustoase, având o greutate medie de 200 de grame.

Cum recunoști roșiile injectate din piețe și din magazine. Semnele distincte la care să fii atent

Rosiile injectate cu diverse chimicale sunt prezente atât pe tarabele piețelor, cât și în supermarketuri. Deși au un aspect aparent similar cu cel al legumelor naturale, prezintă câteva semne distincte.

Elena Lasconi îi răspunde lui Gigi Becali după ce a acuzat-o că „nu are bărbat”, motiv pentru care nu poate fi președintele României

Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase. În consecință, este important să recunoașteți roșiile injectate și să eviți să le cumpărați.

Verificați forma și mărimea – Roșiile injectate sunt adesea mai mari decât roșiile naturale, cu o formă mai uniformă și mai regulară.

Verificați textura – Roșiile injectate sunt adesea mai dure și mai grele decât celelalte. Dacă găsiți o rosie cu o textură prea dură sau prea grea, este probabil că a fost tratată cu substanțe chimice pentru a îmbunătăți rezistența.

Verificați culoarea – Roșiile injectate au adesea o culoare mai intensă și mai uniformă decât celelalte.

Verificați interiorul – Dacă deschideți o rosie injectată, veți observa un interior alb, lemnos, în loc de interiorul natural al roșiilor, care este roșu. Acesta este un semn că poate conține chimicale folosite pentru a se coace repede și a rezista mai mult timp.

Verificați pulpa – Dacă deschideți o rosie injectată și verificați pulpa ei, veți observa că aceasta este prea compactă și prea dură. Acest lucru sugerează că a fost produs printr-un proces special de injectare.

Avertisment ANM: Cod Galben de CANICULĂ azi și mâine. În ce zone va lovi cupola de foc

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here