Pieptul de pui se numără printre cele mai apreciate tipuri de carne din lume, însă atunci când nu este preparat ca la carte, acesta poate fi lipsit de savoare. Ei bine, există un truc care-i oferă un gust unic și un interior suculent. Află cum poți deveni și tu un chef bucătar chiar la tine acasă!  

Un bucătar expert a dezvăluit câteva secrete pentru ca pieptul de pui să iasă mai gustos decât cel de la restaurant. Gordon Ramsay spune că principalul lucru pe care trebuie să îl facem este să încingem foarte bine tigaia. O tigaie rece nu va face decât să ducă la un dezastru culinar și cu siguranță nimeni nu își dorește asta.

Expertul sugerează să condimentăm pieptul de pui cu sare și piper după gust, iar ulterior să adăugăm un strop de ulei într-o tigaie încinsă. Următoarea indicație este să așezăm puiul la „ora șase”, adică cu partea mai groasă spre noi. Important de menționat este și faptul că pieptul de pui se gătește în aproximativ 15 minute, iar după ce începe să prindă o crustă aurie pe o parte, acesta trebuie întors pe cealaltă.

În continuare, există un pas esențial în gătirea lui. Trebuie să mărunțim un cățel de usturoi cu latul cuțitului și să punem în tigaie câteva crenguțe de rozmarin, dar și cimbru proaspăt. Totuși, ingredientul minune care stă la baza acestei rețete este untul. Trebuie să stropim pieptul de pui cu o lingură de unt topit amestecat cu ierburi și usturoi. Fă acest lucru în timp ce se gătește, iar gustul va fi delicios!

Untul combinat cu ierburile aromatice și usturoiul se infiltrează în carne, iar astfel o menține suculentă și nu îi oferă o textură uscată, așa cum probabil am fi obținut dacă l-am fi gătit după metoda clasică. De asemenea, stropirea ajută la formarea unei cruste crocante la exterior, în timp ce interiorul va fi moale și suculent, relatează rețeteșivedete.ro.

Sursă text: Click.ro 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here