Spanacul înăbuşit poate fi şi o însoţitoare, o garnitură perfectă la ouă ochiuri, frigănele, friptă, dar şi o umplutură de plăcinte şi clătite. Rețeta pentru mâncarea de spanac perfectă a găsit-o regretatul gastronom Radu Anton Roman. De ce se pune unt şi cât se fierb frunzele. 

Spanacul înăbuşit poate fi o garnitură perfectă la ouă ochiuri, frigănele, friptură, dar şi o umplutură de plăcinte şi clătite, a notat în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, regretatul gastronom Radu Anton Roman, relatează Click.ro.

Spanacul este o sursă importantă de vitamine și este perfect pentru perioada de după anotimpul rece. Iată rețeta lui Radu Anton Roman!

Mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi. Rețetă de postIngredientesare,piper, după gust4-5 căţei usturoi2 cartofi (1 pahar de orez)1 morcov1 pătrunjel1 ou1 kg spanac1 lingură făină2 linguri unt2 linguri smântână.Mod de preparareSpanacul bine spălat se fierbe un sfert de oră.Usturoiul se toacă pastă.Făina se desface în smântână bătută cu ou.Se scurge spanacul temeinic, se şi stoarce, dacă e nevoie, apoi se toacă.Se încinge unt, se pune spanacul la călit cinci minute, amestecând mereu.Se adaugă usturoiul şi smântâna cu făină şi ou, se sărează, se amestecă până se leagă un pic. Mâncarea de spanac se consumă cu un ou ochi, ori ca garnitură la friptură.Se poate umple cu terciul ăsta orice patiserie, fie ea din foi greceşti, subţiri şi unse cu ulei, fie din aluat obişnuit, de plăcintă.Orice clătită, de asemenea, se leagă cu pasta de frunze – spanac, lobodă, urzici, etc

Secretul, potrivit marelui bucătar ține în acest mic detaliu: un praf de piper, o linguriţă de zahăr şi o linguriţă cu zeama de lămâie, ingrediente ce “vor rafina şi mai mult pasta noastră”. “Dacă vreţi s-o mai îngroşaţi, amestecaţi-o cu un pahar de orez fiert”, a destăinuit Radu Anton Roman.

Citește și Clătitele cu spanac și somon, rețeta cu care uiți de grija kilogramelor în plus

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here