Cum îți dai seama când o persoană este falsă. Gesturile care îl trădează pe interlocutor, conform comunicării non-verbale. 

Gesturi care trădează gândurile și sentimentele interlocutorului. Ce spune limbajul non-verbal despre un om. La ce trebuie să fii atent când te afli într-o situație de comunicare cu un interlocutor.

Gesturile care trădează sentimentele

Comunicarea verbală este însoțită aproape întotdeauna de gesturi. Acestea ne trădează, iar limbajul nonverbal spune mai multe decât am putea exprima în cuvinte despre un om. Dacă știm limbajul trupului putem afla când o persoană este sinceră sau minte, dacă se simte confortabil sau are o stare de disconfort și se simte stânjenită.

Iată câțiva indicatori comportamentali care vă vor da indicii cu privire la starea de spirit a interlocutorilor cu care intrați în contact. Este bine de știut că acești indicatori sunt influențați în funcție de zonă și cultură. Astfel, trebuie ținut cont de acestea pentru a putea înțelege limbajul trupului. Deoarece un anumit gest poate însemna ceva într-o anumită zonă și cu totul altceva în alta.

Sfaturi pentru a-ți crește stima de sine și cultiva încrederea în forțele proprii. Ce spun specialiștiiGesturile care trădează 

Și zâmbetul poate oferi indicii cu privire la sentimentele oamenilor. Astfel că, un zâmbet în care este implicată numai gura este un zâmbet fals, eventual cu scopul de a părea sociabil. Zâmbetul sincer care exprimă plăcere este cel în care se folosește și gura și ochii.

Puteți recunoaște un zâmbet sincer, întrucât mușchiul din lateralul ochilor, prin contracție, formează ridurile cunoscute sub denumirea de „laba gâștei”.  Acest mușchi este stimulat numai de un sentiment autentic. La fel se întămplă și mușchii de pe partea laterală a feței care sunt în legătură cu colțurile gurii. Când acești mușchi se contractă colțurile gurii sunt trase în sus, astfel se produce zâmbetul.

Un indicator foarte evident al sentimentelor este mușcarea buzelor, conform anatomistului Charles Bell, acesta este indicatorul cel mai clar al sentimentelor de atracție. Astfel, acest gest indică faptul că persoana își reprimă simbolic sentimentele prin control asupra cuvintelor, pentru a nu le regreta mai târziu.

În comunicarea interumană, inclusiv tăcerea este un act ce poate reprezenta o tehnică de control a emoțiilor.

Citește continuarea pe Almanah Online

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here