Problemele de memorie pot să apară la orice vârstă, dar cu atât mai mult odată cu trecerea anilor.Iată câteva metode și exerciții care te vor ajuta în a-ți antrena creierul, în cazul în care te confrunți cu astfel de probleme.
Pierderile de memorie pot reprezenta o problemă gravă. Acestea pot fi de scurtă durată, cauzele acestora fiind diverse, însă sunt situații când acestea ar trebui să te îngrijoreze. Iată câteva exerciții de memorie, recomandate pentru a-ți îmbunătății capacitățile creierului.
Cum să-ți îmbunătațești capacitățile creierului
Specialiștii recomandă ca atunci când șofezi ideal ar fi să recurgi la rute alternative, mai puțin cunoscute, pentru că în felul acesta creierul tău va fi stimulat și antrenat.
O altă recomandare este ca atunci când mergi la cumpărături să repeți cu voce tare numărul articolelor pe care intenționezi să le cumperi. În felul acesta îți vei aminti mai ușor care sunt acestea. Important este să-ți fixezi și numărul articolelor, pentru a nu omite niciunul dintre lucrurile de pe listă.
Jocurile de memorie sunt, de asemenea, recomandate, pentru a-ți menține creierul activ. Astfel că, poți alege să completezi rebusuri, să faci cuvinte încrucișate, să joci șah, scrabble sau chiar să rezolvi puzzle.
Cea de a treia recomandare este să înveți o limbă străină, chiar și învățarea unor cuvinte într-o limbă străină, poate fi un stimulent excelent pentru creier. Sursa recomandă ca să memorezi măcar cinci cuvinte, zilnic, acesta fiind un exercițiu foarte bun pentru creier.
Ce se întâmplă cu creierul după vârsta de 50 de ani. Schimbările care apar în organism
Poți, de asemenea, să înveți să cânți la un instrument muzical, chiar dacă nu vei ajunge să faci vreodată performanță din asta.
Alte metode
Poți încerca să faci unele lucruri cu ochii închiși, precum să speli vase, să împerechezi șoșete sau să faci duș. Această activitate ajută creierul să folosească alte căi neuronale pentru a realiza sarcina, conform almanahonline.ro