Dezvăluiri incredibile făcute de fostul secretar de stat Ovidiu Puțura! În exclusivitate pentru Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, Puțura a mărturisit că judecătorul Stan Mustață ar fi fost presat de Statul Paralel pentru a-l condamnat pe mogulul Dan Voiculescu. În tot acest timp, Traian Băsescu ar fi fost la curent cu toate demersurile, a spus fostul secretar de stat. Mai mult, Ovidiu Puțura pune sub semnul întrebării modul în care Mustață și-a pierdut viața, spunând că nu era atât de bolnav încât să moară.  

“Mustață mi-a povestit și de la Curtea de Apel cu judecătorii, cu dosarele, cum făceau ei, cum aveau ei colegi… Ăla era securist, adică îmi spunea el… 

Cu dosarul cu Dan Voiculescu, mi-a spus că a primit dosarul, s-a uitat în dosar, nu a văzut elemente în baza cărora să-i dea condamnarea. A spus că i s-a cerut să dea o condamnare mare, de 10 ani. Și el a zis: “Eu nu pot să dau.” Nu a zis cine ca persoană. 

Zice “Am fost chemat la conducere și acolo era un domn”, cred că Dumbravă. Zice “Era un domn de la SRI.” Așa mi-a zis. Că era un domn de la SRI și a zis “Dom”le, de ce nu poți să îl condamni?” Și zice “Mai aveam un coleg care era judecător, tot coleg, și zice “Ăla era foarte bun prieten cu domnul respectiv că mă luaseră să mă certe. Că ăla a zis intru eu cu tine în complet și dăm condamnare lui Voiculescu.”

Asta mi-a povestit Mustață înainte să moară. 

Pentru mine, este o enigmă cum a murit. Nu era atât de grav bolnav încât să moară. L-am văzut cu câteva ore înainte să moară. 

Era chemat într-un anumit birou și acolo era câte o discuție de genul ăsta.. (I se spunea, n.r.) că trebuie condamnate anumite persoane”, a spus Ovidiu Puțura, în emisiunea Culisele Statului Paralel.

Întrebat dacă Traian Băsescu știa, fostul judecător a replicat: “Nu știu dacă le-a știut pe toate, dar parțial le-a știut pentru că nu avea cum să nu știe. Când a fost, de exemplu, cu dosarul lui Voiculescu este clar că a știut pentru că fostul președinte Băsescu a și spus: “Coldea era nu știu cum la mine în birou”, când povestea de nu știu ce judecător care urma să-l înlocuiască pe Mustață.”

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here