Românii nemulțumiți de pensiile pe care le primesc după recalculare pot contesta decizia în instanță! Potrivit legii, aceștia au la dispoziție 45 de zile pentru a depune contestația din momentul în care primesc documentul. Șeful Casei de Pensii și Ministrul Muncii îi sfătuiesc însă pe români să meargă prima dată la casele de pensii pentru a cere o verificare a deciziei, iar în cazul în care se găsesc nereguli, casa de pensii va veni cu o decizie de revizuire. 

„Există foarte clar o prevedere și în legea pensiilor care spune care este termenul de recuzare, de contestare a acestor decizii, dar eu zic că fiecare dintre pensionari ar trebui să facă o mică procedură prealabilă, să meargă la casele de pensii fie în audiență la director pentru a cere lămuriri cu privire la decizie. Numai după ce primește lămuriri de la colegii avizați, ar fi ultimul pas să meargă în instanță”, a spus Daniel Baciu – șeful Casei de Pensii.

„Termenul de 45 de zile se referă la rămânerea definitivă a deciziei, dar calea cea mai ușoară pentru pensionari este de a cere aceste verificări la casele de pensii în cazul în care nu sunt lămuriți cu privire la decizia de recalculare. Există și acum și pe noua lege posibilitatea de a merge la casele de pensii pentru a cere verificări, iar dacă colegii noștri constată neconcordanțe au cadrul legal necesar pentru a veni cu o decizie de revizuire”, a spus mi ministrul Simona Bucura.

Românii nemulțumiți de pensiile recalculate pot contesta deciziile! Pensia unui sucevean, TĂIATĂ cu 4000 lei 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here