Cum să purifici apa de băut. Care este metalul în care trebuie să depozitezi apa, conform medicinei ayurvedice. Iată despre ce este vorba. Apa ținută în vase de cupru, ce spune medicina ayurvedică
“Când apa este depozitată într-un recipient de cupru, mineralul se scurge în el. Acest cupru leșiat în apă ajută la descompunerea particulelor de alimente din noi și îmbunătățește digestia noastră”, conform nutriționistului din Bangalore, Dr. Anju Sood, scrie arana.ro
Medicina ayurvedică este una dintre cele mai vechi tipuri de terapii holistice, adică un set de practici pentru sănătatea întregului organism. Medicina ayurvedică există de peste trei mii de ani și aparține, în cea mai mare parte, de cultura indiană.
Conform acestor principii, apa ținută în vase de cupru se purifică și este foarte sănătoasă și benefică organismului. Apa trebuie ținută peste noapte în recipiente de cupru pentru a se purifica.
Planta care te ajută să gândești lucid. E prezentă în toate bucătăriile
Tot medicina ayurvedică susține că acest metal, cuprul are proprietăți antimicrobiene, antioxidante, anticancerigene și antiinflamatoare. Efectele antimicrobiene ale cuprului sunt susținute și de către știință.
Se mai spune că acest metal, cuprul, are cea mai înaltă vibrație dintre toate metalele, și că ar fi cel mai apropiat de vibrația iubirii, conform unui video postat pe contul de Youtube “Agenda Ta de Sănătate”.
Conform aceleeași surse și studiile medicale ar fi demonstrat faptul că apa potabilă depozitată în vase de cupru ar avea beneficii pentru sănătate. Vasele din cupru în care se depozitează apa trebuie spălate frecvent cu apă și lămâie sau cu apă și sare.
Cuprul, esențial pentru organsim
Cuprul este un mineral esențial pentru organism. Acesta are rolul de a regla enzimele și a stimula creșterea, dar are rol și în stimularea organimsului de a procesa fierul mai eficient.
Aceeași sursă spune că în urma unui studiu realizat în 2012 s-a demonstrat faptul că depozitatea apei contaminate în vase de cupru, timp de 16 ore, la temperatura camerei ar fi redus considerabil microbii din apă.
Alt studiu ar fi arătat faptul că pe suprafețele din cupru dintr-un spital, bacteriile ar fi fost distruse în proporție de 97%. Fiind astfel reduse infecțiile cu un procent de 40%, conform sursei precizate anterior.
De asemenea, purtarea unei brățări din cupru, pe încheietura mâinii sau la gleznă ar avea efect terapeutic.
În cultura hindusă se crede că apa ținută minimum patru ore în vase de cupru va fi purificată și va dobândi anumite calități ale cuprului. Consumată ea va conferi energie întregului organism și va avea efecte curative asupra ficatului.
Combinația dintre două condimente, care te ajută la slăbit. Le ai și tu în bucătăria taBeneficiile apei ținute în vase de cupruConform sursei precizate, apa purificată în vase de cupru ajută la curățarea rinichilor și a tractului gastrointestinal.De asemenea, cuprul este un tonic excelent pentru sistemul limfatic, splină și pentru ficat.Ajută la stimulatea creierului și la menținerea sănătății tractului digestiv.Stimulează absorbția fierului în organism, reglează funcționarea glandei tiroide și ajută la distrugerea anumitor bacterii dăunătoare din apă.Ameliorează durerile articulare, cum ar fi artrita.Datorită antioxidanților ajută la încetinirea îmbătrânirii.Ajută și la reglarea tensiunii arteriale, la scăderea colesterolului și a trigliceridelor.Grăbește vindecarea în cazul rănilor și este un element esențial în majoritatea procesele organismului. De la formarea celulelor, la rolul său în procesul de absorbție al fierului, ajutând astfel în cazul anemiei, spune aceeași sursă.Este un tonic excelent pentru organism. Planta ideală în situațiile de extenuare fizică și dureri de oaseCum acționează apa ținută în vase de cupru
Apa ținută în vase de cupru ajută la o mai bună funcționare a sistemului digestiv. Totodată, proprietățile cuprului ajută la contracția și la relaxarea stomacului.
De asemenea, cuprul ucide bacteriile dăunătoare și reduce inflamația din stomac, fiind astfel un remediu bun pentru unele afecțiuni ale stomacului, precum este ulcerul, indigestiile sau unele infecții.
Citeste mai mult AICI