Sezonul murăturilor este în plin, iar gospodinele sunt prinse de febra pregătirilor pentru sezonul de iarnă, lucru care poate fi lesne observat în piețe, unde este un dute-vino continuu. Pentru că nu doar castraveții și gogonelele sunt “vedete”, ci și pepenii murați, un adevărat deliciu dacă îi pregătești după această rețeță! 

Una dintre muraturile noastre preferate este cea de pepene murat. Gustul dulceag-acrisor-sarat nu se poate compara cu nimic altceva. Mai ales daca ati avut norocul sa prindeti pepeni murati la bunici la butoi, potrivit cartederetete.ro.

Ingrediente 

– felii de pepene

– apa

– 1 lingura de sare grunjoasa la un litru de apa

– 2 linguri de otet la un litru de apa

– tulpini de marar proaspat

Secretul bucătăreselor din Maramureș pentru murături perfecte. Cele 2 ingrediente speciale care fac diferențaMod de preparare reteta pepene murat

– se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.

– se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.

– se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.

– se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.

– se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. 

PONT: În acest fel merg ținuți și castraveții peste iarnă, astfel încât primavara să fie tot crocanți.

Rația de aur pentru murăturile perfecte: Câtă sare se pune la castraveți, în funcție de cantitatea de apă 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here