Rosiile injectate cu diverse chimicale sunt prezente atât pe tarabele piețelor, cât și în supermarketuri. Deși au un aspect aparent similar cu cel al legumelor naturale, prezintă câteva semne distincte. 

Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase. În consecință, este important să recunoașteți roșiile injectate și să eviți să le cumpărați.

Verificați forma și mărimea – Roșiile injectate sunt adesea mai mari decât roșiile naturale, cu o formă mai uniformă și mai regulară.

Verificați textura – Roșiile injectate sunt adesea mai dure și mai grele decât celelalte. Dacă găsiți o rosie cu o textură prea dură sau prea grea, este probabil că a fost tratată cu substanțe chimice pentru a îmbunătăți rezistența.

Verificați culoarea – Roșiile injectate au adesea o culoare mai intensă și mai uniformă decât celelalte.

Verificați interiorul – Dacă deschideți o rosie injectată, veți observa un interior alb, lemnos, în loc de interiorul natural al roșiilor, care este roșu. Acesta este un semn că poate conține chimicale folosite pentru a se coace repede și a rezista mai mult timp.

Verificați pulpa – Dacă deschideți o rosie injectată și verificați pulpa ei, veți observa că aceasta este prea compactă și prea dură. Acest lucru sugerează că a fost produs printr-un proces special de injectare.

Codul secret de pe etichetele fructelor: Ce semnifică numerele și cum îți dai seama care sunt modificate genetic

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here