Există atât de multe opinii contradictorii cu privire la ceea ce constituie un risotto perfect. Un bucătar-șef dezvăluie însă trei rețete cu care nu poți da greș.
Bucătarul șef al Hotelului Thyme din Regatul Unit a dezvăluit pentru The Sunes Tymes trei rețete care promit să aducă la masă gustul bucătăriei italiene.
Panissa cu fasole
Panissa este un fel de mâncare de munte piemontez – o încrucișare între un risotto și o tocană.
Pentru 4 porții sunt necesare următoarele ingrediente:
Ingrediente
Pentru fasole borlotti:
• 1 lingura ulei de masline
• 1 ceapă, tăiată cubulețe
• 1 conserve de roșii întregi decojite
• 300 g fasole borlotti (înmuiată peste noapte sau conservată)
• 2 crengute de rozmarin
Pentru orez:
• 50g panceta, taiata cubulete
• 1 ceapă mică tăiată cubulețe
• 2 bețișoare de țelină, tăiate cubulețe
• 1 cap de fenicul feliat subțire
• 300g orez arborio
• 175 ml vin roșu
• Supliment de supă de pui sau legume (dacă ați folosit fasole conservată)
• 80g parmezan ras
• 50g unt
Citește continuarea aici.