Ai luat amendă, dar nu ai timp și mai ales nervii necesari să stai la cozi ca să le plătești? Ai la îndemână varianta plății online a amenzilor, prin siteul ghișeul.ro  

Fie că vrei să-ți plăteșți amenzile, fie că vrei să plătești impozitele, dar alegi să le achiți online, trebuie să știi cum să folosești site-ul ghișeul.ro. Cel mai mare avantaj folosind acest website este că pur și simplu eviți cozile interminabile de la ghișee și o poți face din fotoliul casei tale.

Dacă ai uitat să achiți taxa de pod de la Feteșți și ai primit o amendă frumușică, este timpul să uiți de ghișee și să o achiți online. Și cei ce vor să achite impozitele pot face asta foarte ușor, în doar câțiva pași! Și amenzile de rovinieta se pot plăti, asta dacă nu știi unde sunt amplasate camerele!

Foarte important de menționat este că plata cu cardul prin platforma ghișeul.ro nu percepe niciun fel de comision, așa cum suntem obișnuiți la achizițiile pe care le facem în mediul online.

Ce avantaje ai dacă plătești pe ghișeul.ro?

Pentru cei ce nu știu, site-ul ghișeul.ro este gestionat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR), structura ce se află în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI).

Conform ministerului, platforma ghișeul.ro a fost gândită pentru a ne scapă de drumuri și de statul la coadă pentru a ne plăți taxele, impozitele și amenzile. Mai mult, amenzile pot fi plătite fără a fi necesară o autentificare specială prin crearea unui cont de utilizator.

Avantajele pe care le oferă platforma ghișeul.ro:Plata amenzilor se poate face fără utilizator și parolăSe poate încarcă în sistem o copie după procesul verbalEste garantată siguranță tranzacțiilor și puteți verifică în orice moment statusul operațiunilorPlatforma este disponibilă 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămâna, practic puteți plăți oricând taxele sau amenzileSe poate crea un istoric al plăților efectuate de contribuabiliPlatforma este ușor de utilizat și se poate accesa de pe toate browserele sau sistemele de operare, cât și de pe toate dispozitivele mobileCum să plătești o amendă de circulație pe ghișeul.ro?

După cum am spus și mai sus, nu sunt necesare date de acces, adică utilizator și parolă, pentru a plăți o amendă de circulație. Totul se face foarte simplu și în doar câteva minute.

Primul pas este să accesezi platforma ghișeul.ro și să selectezi „Plătește amenzi”. Rețineți faptul că prin ghișeul.ro, persoanele juridice nu pot să achite amenzile pentru lipsa rovinietei. Se recomandă contactarea instituției beneficiare a plății.

Iată care sunt pașii pentru a achita o amendă pe ghișeul.ro:Selectezi tipul persoanei (fizică sau juridică)Alegerea județului (domiciliu)Alegerea instituției (domiciliu)Se alege tipul de amendă, care poate fi de la Poliția Locală, Poliția Rutieră, amenzi corp control, amenzi diverse, amenzi transport în comun etc.Completați seria procesului verbalCompletați numărul procesului verbalDată întocmirii procesului verbal (nu uitați că dacă achitați amendă în maximum 15 zile de la dată înmânării sau comunicării procesului verbal, veți plăți doar jumătate)Următorul pas este să urcați/uploadați o poză sau o scanare a procesului verbal, în format JPG sau PNGUrmează câmpul explicație, care se completează doar dacă este necesarÎn următorul câmp se trece suma, în leiCNP-ul persoanei care face plata este și obligatoriu (CUI în cazul în care achitați pentru Persoane Fizice Autorizate)CNP beneficiar, reprezintă CNP-ul persoanei pentru care se face plata (CUI în cazul în care achitați pentru Persoane Fizice Autorizate)Numele și prenumele beneficiarului pentru care se face plata (sau denumire PFA)Completați datele legate de adresa poștalăCompletați emailul, adică adresa unde veți primi confirmarea de plataDupă ce bifați căsuța în care sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare și aprobați plata, selectați butonul „Plătește”. Veți fi redirecționați către metodă de plata onlineCum plătești impozitul, online, prin ghișeul.ro?

Plata impozitelor se poate face și online, pentru a evita cozile cu care suntem obișnuiți. Ghișeul.ro oferă acest serviciu și trebuie să va spunem că puteți plăți fără autentificare taxele și impozitele al căror cuantum va este deja cunoscut.

Totuși, pentru această variantă de plata nu veți putea vizualiza detaliile sau beneficia de alte facilități. Dacă se întâmplă să aveți amenzi în debit, plata pe care o veți efectua pentru un anumit tip de impozit/taxa va stinge prima dată sumele provenite din amenzi!

Iată pașii pe care trebuie să ii urmați atunci când plătiți impozitele fără autentificare pe ghișeul.ro:Accesați platforma ghișeul.ro și selectați „Plătește fără autentificare”Următorul pas este să selectați tipul persoanei (fizică/juridică)JudețulTipul instituției (Impozite și Taxe Locale, Instituția Prefectului, Consiliul Local/Județean sau alte instituții)Următorul pas este să alegi instituțiaÎn câmpul următor se completează datele despre plataSuma în leiCNP-ul persoanei care face plata (CUI în cazul unui PFA)CNP-ul persoanei pentru care se face plata (CUI în cazul unui PFA)Nume și prenume / Denumire PFAAdresa poștalăAdresa de email unde veți primi confirmarea plățiiDupă ce se bifează căsuța în care arătați că sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare și aprobați plata, selectați butonul „Plătește”. Veți fi redirecționați către metodă de plata online

Dacă nu știți ce sume aveți de plata și vreți să faceți plata impozitelor cu autentificare, intrați pe site-ul ghișeul.ro și accesați „Solicită date de acces”. Veți fi redirecționat către o altă secțiune și va trebui să parcurgeți următoarele etape:

Verificare CNPValidare cardTrimitere email cu datele de logare

O altă metodă de a obține datele de logare este de la primăria unde aveți obligații de plata. Trebuie să faceți o solicitare a datelor de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică unde aveți obligațiile de plata. Aceștia va pot da datele de acces doar dacă sunt înregistrați în sistem și sunt activi pentru plata cu autentificare.

Puteți accesa datele de acces ale Instituției publice selectând denumirea instituției în Secțiunea Instituții înrolate.

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here