Chiftelulțele sunt delicioase, sunt versatile și nu ai cum să le refuzi dacă sunt pe un platou la o masă festivă. Ele reprezintă echilibru perfect între o aromă delicioasă, textură și amestec de carne. Cu toate acestea, prăjirea lor nu este un proces tocmai la îndemână. Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine.
Există o varietate de metode de a găti chiftele, toate gata să-ți satisfacă preferințele culinare. Nu există o metodă corectă sau greșită. Le poți testa pe toate și vei vedea care este cea mi potrivită pentru tine.
Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine
Uleiul încins care sare pe piele sau haine nu este cea mai plăcută senzație. Deși gustul chiftelelor prăjite este inconfundabil, mai există și alte procedee de gătire care să te facă să nu-ți mai fie teamă să le incluzi în meniul zilnic sau să te bucuri de aroma lor.
Vinete marinate cu usturoi, o garnitură de nerefuzat. Rețeta detaliatăÎnăbușire
Gătirea chiftelelor într-un sos este o modalitate sigură de a le menține umede și suculente. Pentru cel mai bun rezultat, rotește-le pe toate părțile într-o tigaie, cu capacul pus, înainte de a le pune în sos. Acest lucru te va asigura că nu se destramă în timp ce se gătesc. Amestecă din când în când până se rumenesc pe toate părțile.
Adăugarea lor într-un sos oferă un alt strat de aromă. Este cea mai complicată metodă de a găti chiftele pentru că sosul necesită o preparare separată, dar merită. Cu toate acestea, dacă nu ai suficient timp la dispoziție, atunci prăjirea sau coacerea reprezintă cea mai bună soluție.
Cât timp rezistă de fapt vinul după ce ai desfăcut sticla. Este bine să-l păstrezi la frigider?Prăjire
Prăjirea chiftelelor la foc mediu este de departe cea mai rapidă modalitate de a avea gata cina la timp. Timpul de pregătire e redus. Folosind ulei pentru a vă prăji chiftelele într-o tigaie, vei obține o crustă exterioară delicioasă și crocantă, păstrând carnea fragedă pe interior.
Chiftele prăjite se pot găti prea mult sau se pot arde dacă sunt lăsate nesupravegheate. Pune-le într-o tigaie preîncălzită, întorcându-le regulat. Odată ce sunt prăjite, dă focul mai mic și mai lasă-le doar câteva minute.
Când prăjești chifteluțe, nu uita să le pui încet în uleiul încins, având în vedere că acesta poate să sară pe tine.
Ai grijă să nu supraaglomerezi tigaia, lăsând spațiu între fiecare chifteluță. Supraaglomerarea poate împiedica rumenirea corectă a cărnii.
Pentru a preveni stropirea cu ulei încins e bine să folosești o tigaie adâncă, să folosești un capac sau o sită antistropi și să reglezi temperatura atunci când ridici capacul.
Citește continuarea aici