Cum să gătești spanacul. O rețetă sănătoasă și hrănitoare, ideală pentru toate gusturile, sufleu de spanac cu brânză. Iată cum se prepară. 

Dacă vreți să gătiți un preparat pe bază de spanac, puteți alege să faceți sufleu de spanac cu brânză. Sufleul în general este mai dificil de făcut, dar nu este și cazul aceastei rețete. Nu necesită multă îndemânare și nici mult timp. Această rețetă de sufleu de spanac este ușor de preparat și este foarte gustoasă și hrănitoare. Spanacul este o sursă bogată de vitamine (A, C, K, E, D) și minerale calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.

Plăcintă cu dovleac. Un deliciu de toamnă. Este hrănitoare și foarte gustoasă

Ingrediente:

1 kg spanac;3 ouă;50 gr de unt;1 ceașcă de smântână;150 gr de brânză rasă;1 lingură făină;sare, piper.

Mod de preparare:

Spanacul se spală bine și se dă în câteva clocote, după care se scurge și se toacă. Într-o cratiță se pune untul și făina, se lasă puțin, după care se adaugă spanacul. După câteva minute se adaugă treptat smântâna și se amestecă mereu. Se ia de pe foc și se amestecă cu o parte din brânza rasă, circa 100 de gr. Se asezonează cu sare și piper și se lasă să se răcorească puțin.

După ce s-a răcorit, se adaugă gălbenușurile, puse pe rând. Albușurile se bat spumă cu ajutorul mixerului și se adaugă și ele. Compoziția se toarnă într-o tavă unsă cu unt și se presară pe deasupra restul de brânză rasă și se bagă la cuptor. Cuptorul trebuie să fie încins în prealabil. Se ține la foc iute circa 40-45 de minute, după care se scoate și se servește.

Ghebe murate pentru iarna. Cele mai bune muraturi. Pot fi consumate și ca aperitiv 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here