Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp. Sfaturi utile pentru toate gospodinele. Ce trebuie să faci pentru a avea verdețuri proaspete mai mult timp. Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp

Legumele fierte își păstrează culoarea, dacă la fierberea lor veți adăuga o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apă şi nu se mai înnegresc, dacă în timp ce fierb veți stoarce puțină zeamă de lămâie peste ele.

Frunzele de pătrunjel se păstrează mai mult timp proaspete dacă sunt presate într-un borcan acoperit și apoi puse la rece. De asemenea, aşa pot fi ținute și frunzele de viță de vie, pentru prepararea sărmăluțelor în orice sezon.

Fasolea verde și mazărea verde își păstrează culoarea, dacă la fiert se adaugă un praf de bicarbonat.

Cum să tai ceapa fără să lăcrimezi. Secretul care te va scăpa de această neplăcere

Culoarea spanacului se păstrează verde, dacă acesta se pune la fiert direct în apă clocotită.

Zarzavaturile veştejite își revin prin înmuierea, timp de o oră, în apă rece cu oțet sau cu puțină zeamă de lămâie sau în apă rece sărată.

Vitaminele din legume, zarzavaturi și salatele se mențin dacă sunt ținute într-un vas acoperit, ferit de lumină. Și dacă prepararea lor se face numai cu puțin timp înainte de a fi servite la masă și consumate.

Varza murată nu se acrește foarte tare dacă se pune în butoi o bucată de lemn de mesteacăn, bine spălată. De asemenea, păstrarea îndelungată a verzei murate se face dacă se adaugă din când în când în butoi câte puțin zahăr.

Citeste mai mult pe Almanah Online

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here