Cum să prepari acasă cea mai sănătoasă pâine. Este fără gluten și e bogată în proteine. Nu este din făină, altul este ingredientul de bază. Iată despre ce este vorba. 

Pentru atunci când dorești să înlocuiești pâinea clasică cu una mai sănătoasă și fără gluten, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine proteică din linte roșie. Rețeta este simplă și ușoară, fără frământare, iar ingredientele sunt puține și accesibile.

Pâinea proteică din linte nu necesită timp de dospire pentru că nu se folosește drojdie pentru dezvoltarea și coacerea aluatului. În schimb se va folosi praf de copt sau bicarbonat de sodiu, precum la aluaturile fragede. Vei obține o pâine foarte gustoasă și hrănitoare, cu aromă subtilă de linte și textură densă și ușor umedă. Poți adapta gustul pâinii după preferințe, adăugând condimentele preferate

Ingrediente200 g linte roșie200 ml apă2 linguri ulei de măsline1/2 linguriță sare1/2 linguriță praf de copt sau bicarbonat de sodiucondimente după gustsemințe de susan.Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea aluatului constă în pregătirea lintei. Clătește lintea roșie cu apă rece, apoi pune-o într-un bol și toarnă apă rece peste ea, până o acoperi bine. Las-o la hidratat timp de 3-4 ore sau peste noapte.

Cum se prepară corect creveții cu usturoi. Vor rămâne fragezi. Cea mai gustoasă rețetă a unui preparat deosebitCum prepari aluatul pentru pâine proteică din linte roșie

După ce a expirat timpul de hidratare a lintei, scurge excesul de apă și oprește doar 200 ml pentru a o folosi la prepararea aluatului.

Pune lintea hidratată în recipientul unui blender sau al unui robot de bucătărie. Adaugă apa oprită, uleiul de măsline, praful de copt sau bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă aceste ingrediente până când obții un aluat compact și omogen.

Poți adăuga și condimentele preferate, pentru a obține un gust plăcut și un plus de aromă. Amestecă bine pentru a integra toate ingredientele uniform în aluat.

După ce ai pregătit aluatul, lasă-l deoparte și încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt într-o tavă mai mică de pâine și unge-o cu puțin ulei.  Apoi întinde aluatul din linte roșie în tavă și uniformizează-i suprafața. Presară semințe de susan pe deasupra, dacă dorești un aspect mai interesant și un efect crocant.

Introdu tava în cuptor și coace delicioasa pâine proteică cu linte roșie pentru 35-40 de minute. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pâine în tavă 5-6 minute. Transfer-o pe un grătar de răcire și las-o să se răcească complet înainte de a o porționa. Răcirea ajută la stabilizarea texturii, oferindu-i fermitate și un gust mai intens.

Poți prepara o cantitate mai mare de pâine și o depozitezi în frigider timp de 4-5 zile într-un recipient etanș. O poți chiar congela pentru o perioadă mai lungă.

Cea mai rapidă și hrănitoare supă. Conține doar 2 legume. Pune sângele în mișcare și se mănâncă în zilele geroase de iarnă

sursa

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here