Cum să prepari acasă cidru de mere, o băutură preferată de foarte multă lume. 

Cidrul este fabricat din sucul care este extras din pulpa de mere curățate, iar consumul de cidru de mere, datorită vitaminelor B1, B2, B6, dar și vitamina C și acid folic, aduce o mulțime de beneficii sănătății.

Cum se prepară cidrul de mere

1. Se curăţă merele de cotor şi de coajă.. Se taie în bucăţele mici şi se clătesc în apă rece în care s-a dizolvat puţină sare de lămâie sau sucul de la o lămâie, pentru a nu se oxida).

2. Merele se dau prin blender, iar piureul obținut se pune într-un vas mare de sticlă. Înainte de a pune piureul în vas, cântărește-l și pentru fiecare kilogram de piure adaugă 150 de grame de zahăr. Apoi, acoperă vasul cu un dop de fermentație, iar capătul extern al furtunului de la fermentație pune-l într-un vas cu apă.

3. După o săptămână, cidrul se mută într-un alt vas, dar fără să muți și drojdia care s-a format la baza vasului. Acum, cidru de mere se mai lasă la limpezit între două săptămâni și o lună, după care se poate muta în sticle.

Prăjitura cu mere. Rețeta cu blat fraged și sfărâmicios. Bună de nu te mai saturi să o savurezi (realitatea.net)

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here