Cum să prepari BOGRACS, la ceaun,  cea mai gustoasă ciorbă ungurească. Toată lumea e topită după acest preparat. Poate fi gătit și pe aragaz, dacă alegeți să faceți cantitate mică, însă, noi vă recomandăm sa-l încercați la ceaun. Iată rețeta și cum se prepară renumitul bogracs. 

Rețeta de Bogracs la ceau, pentru 16 porții.

Ingrediente2 kg carne de porc2 kg cartofi500 gr morcovi500 gr ardei kapia2 kg ceapa500 gr ardei gras100 gr unt300 gr afumatura225 gr condiment cu rosii deshidratate3 frunze foi de dafin500 ml vin rosu8 buc usturoi3 linguri sare1 lingura piper1 legatura patrunjel1 lingura chimen5 lingurite boia dulce125 ml ulei1 lingura cimbru1 lingura busuioc1 lingura oregano2 linguri patrunjel uscatMod de preparare:Carnea: carnea de porc sau de vita se taie cubulete si va necesita un timp de marinat. Punem carnea intr-un vas, alaturi de 4-5 lingurite de boia, ulei 25 ml, doar pentru marinat, 5-6 linguri piper, 1 lingura oregano,1 lingura cimbru, 1 lingura busuioc, 2 linguri patrunjel uscat, 7-8 catei de usturoi si o tinem la marinat 4-6 ore minimum.Gulaș bihorean. O mâncare autentică. Rețeta care i-a cucerit pe țoți gurmanzii Adaugam 100 ml de ulei si adaugam semintele de chimen. Lasam semintele sa se prajeasca putin, pana cand incepem sa simtim acel miros specific. Taiem ceapa marunt si o adaugam cu untul in ceaun, lasam sa se caleasca la foc mic circa 10 minute, pana cand taiem ardeii. Adaugam si ardeii si lasam la calit pana ceapa prinde nuanta aurie si este calita.

Adaugam carnea dupa ce a stat la marinat, impreuna cu ceapa si ardeiul si lasam in ceaun pana cand carnea prinde aspect de fiert/prajit.

Lasam focul sa fie la minim, adaugam vinul si completam cu apa pana la 3/4 din capacitatea ceaunului. Adaugam usturoiul si condimentele de gulas- o pasta de ardei rosu dulce, o pasta de ardei rosu iute si o pasta dulce de gulas (75 gr fiecare, folosind in total 225 gr.) Adaugam sare, piper, usturoiul si mentinem pana cand carnea de porc este fiarta. Cand carnea de porc este fiarta, adaugam morcovii si afumatura. Lasam sa fiarba circa 10 minute. Dupa cele 10 minute, adaugam si cartofii si, daca mai este nevoie, completam cu boia in functie de culoarea dorita. Dupa ce cartofii sunt fierti, adaugam patrunjel verde, cimbru, 3-4 frunze de foi de dafin, oregano sau leustean si mai tinem 5 minute la foc. Mâncarea libaneză după care toți gurmanzii sunt înnebuniți. Makluba cu pui, rețetă rapidă, gustoasă și foarte hrănitoare 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here