Chocoflan, supranumită și „Prăjitura Imposibilă” , este desert cu crema de zahar ars și ciocolată, cu origini mexicane. I se mai spune Prăjitură Imposibilă – pentru că, după coacere straturile de crema de zahar ars și blat se inversează. Cum să prepari chocoflan (Prăjitura Imposibilă). Rețeta și ingredienteTimp de preparare30 minuteTimp de gătire50 minuteTimp total1 ora 20 minuteBucătărie: MexicanăPorții: 8-10IngredienteIngrediente chocoflan blat de cacao3 ouă50 g pudra de cacao100 ml apă fierbinte100 ml ulei de floarea soarelui100 g iaurt (10% grăsime)175 g făină125 g zahăr alb125 g zahăr brun (opțional)Ingrediente crema de zahăr ars4 ouă120 g crema de brânză380 g lapte condensat îndulcit360 ml lapte evaporat sau lapte condensat neîndulcit1 lingură esență de vanilie½ linguriță sareIngrediente sos caramel200 g zahăr alb100 ml apă

 

Dacă ți-am atras atenția și vrei și tu să prepari chocoflan sau Prăjitură Imposibilă, atunci înarmează-te cu răbdare, pentru că o să trebuiască să urmezi toți pașii pe care ii vom enumeră.

Primul pas va fi să pornești cuptorul, să îl setezi la temperatura de 180 de grade Celsius și să pregătești o formă de copt pe care să o ungi cu puțin ulei.

După aceea, te vei ocupă de sosul de caramel. Pune cele 300 de grame de zahăr și 100 ml de apă într-o cratiță, iar apoi totul va merge la foc mediu.

Amestecă periodic și lasă acel sirop să fiarbă. Treptat, o să își schimbe culoarea din galben în maroniu. Atunci când devine auriu este timpul să iei cratiță de pe foc. Nu lasă foarte mult deoarece este posibil să arzi zahărul!

Sosul de caramel se toarnă apoi în tavă pe care ai pregătit-o pentru prăjitură. Folosind o lingură distribuie sosul pe toată suprafață tăvii, nu este nevoie să o faci și pe pereți.

Acum, trecem la prepararea cremei de zahăr ars. Într-un castron separat se amestecă ouăle împreună cu crema de brânză, folosind un mixer. Adaugă apoi laptele condensat îndulcit, laptele evaporat sau laptele condensat neîndulcit dacă ai găsit, esență de vanilie și sarea. Continuă să mixezi până ce compoziția devine omogenă.

Următorul pas va fi să pregătești blatul pentru această prăjitură. Într-un castron adânc adaugă pudra de cacao și apă fierbinte, apoi amestecă până la omogenizare.

După asta, adaugă uleiul de floarea soarelui și iaurtul, iar apoi cele 3 ouă. Amestecă foarte bine folosind un mixer.

Zahărul brun se amestecă împreună cu cel alb și cu făină. Adaugă-le apoi peste compoziția de mai sus, amestecând foarte bine cu un mixer, până ce totul devine omogen.

Acum că totul este gata, va trebui să pui compoziția de aluat cu cacao peste caramelul din tavă de copt. După aceea, adaugă și compoziția pentru crema de zahăr ars. Totul va merge la cuptor timp de aproape 50 de minute.

Și acum să îți spunem și de ce se numește Prăjitură Imposibilă. Atunci când va fi la cuptor, aluatul se va ridică deasupra cremei de zahăr ars.

Poți face testul scobitorii să vezi dacă acesta este gătit, adică înfige o scobitoare și dacă această iese curată atunci poți scoate prăjitură de la cuptor. În caz contrar, mai las-o timp de câteva minute.

Lasă formă de copt să se răcească, scoate prăjitură, iar apoi las-o să stea timp de 3-4 ore la frigider. Această se va servi doar când va fi rece!

 

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here