Cum să prepari ouă murate, o rețetă pe cât de atipică, pe atât de versatilă. Pot fi servite simple, ca aperitive sau adăugate în salate, pe platouri sau pentru prepararea sandviciurilor. Iată cum se prepară.
Ouăle murate sunt extrem de versatile și pot îmbogăți gustul multor preparate. Aceste idei te vor ajuta să integrezi ouăle murate în diferite mese, oferind un plus de savoare și originalitate. Iat[ rețeta de ouă murate.
Ingrediente12 ouă mari2 căni de oțet alb1 cană de apă1 lingură de zahăr2 linguri de sare1 lingură de boabe de piper negru1 lingură de boabe de muștar2 frunze de dafin1 ceapă roșie micătăiată felii subțiri2 căței de usturoităiați felii1 linguriță de fulgi de ardei roșu (pentru un gust mai picant)1/2 linguriță de turmeric (pentru culoare).Mod de preparare
Se pun ouăle într-o cratiță mare și se acoperă cu apă rece. Se aduce apa la punctul de fierbere și după ce clocotește, se reduce focul și se lasă ouăle să fiarbă timp de 10 minute.
Cum se prepară rețetă de ouă murate
După fierbere, se scot ouăle și se pun într-un bol cu apă rece și gheață pentru a se răci rapid. Acest pas va ajuta la curățarea ușoară a ouălor. După ce ouăle s-au răcit complet, se curăță de coajă.
Într-o cratiță medie, se combină oțetul, apa, zahărul, sarea, boabele de piper, boabele de muștar, frunzele de dafin, ceapa roșie, usturoiul și, dacă doriți, fulgii de ardei roșu și turmericul. Se aduce amestecul la punctul de fierbere la foc mediu, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, pentru a se combina aromele.
Se așează ouăle curățate într-un borcan mare sau într-un recipient de sticlă cu capac. Se toarnă marinada fierbinte peste ouă, astfel încât să fie complet acoperite de lichid. Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi se închide bine borcanul și se pune în frigider.
Se lasă ouăle să se mureze în frigider timp de cel puțin 24 de ore înainte de a le consuma, deși pentru o aromă mai intensă, este recomandat să stea 3-5 zile.
Ouăle murate sunt o delicatesă savuroasă, simplu de preparat și perfecte ca aperitiv sau gustare.
sursa Hellotaste