Alimentele sanatoase pentru inima pot reduce riscul afectiunilor cardiace periculoase si bolilor cardiace care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Asadar, un stil de viata sanatos este cel mai bun mod de a-ti mentine inima puternica pentru a ajuta la evitarea factorilor de risc pentru bolile de inima. 1. Adopta o alimentatie echilibrata si sanatoasa pentru inima

Alimentatia joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii cardiovasculare. Un regim alimentar echilibrat nu doar ca poate preveni bolile de inima, dar poate si sa imbunatateasca functionarea acestora. Iata cateva principii alimentare esentiale pentru sanatatea inimii, conform Sfat Naturist:

Reţeta de ciorbă de ştevie – trucuri pentru un preparat gustos. De ce este recomandat să consumi această verdeață miraculoasăMananca mai multe fructe si legume: Acestea sunt bogate in fibre (Asociatia Americana a Inimii recomanda un aport zilnic de 25 pana la 30 de grame de fibre alimentare din surse alimentare pentru a promova sanatatea inimii), vitamine si antioxidanti, care ajuta la reducerea inflamatiei si a colesterolului si imbunatatesc sanatatea vasculara. Asadar, adoptarea unei diete bogate in alimente integrale pe baza de plante, minim procesate (cum ar fi legume, fructe, nuci, seminte, leguminoase si cereale integrale) a fost asociata cu imbunatatirea sanatatii inimii. Mai exact, cercetarile publicate in Jurnalul Asociatiei Americane a Inimii au aratat ca o aderenta mai mare la o dieta pe baza de plante este legata de un risc mai scazut de boli cardiovasculare si mortalitate.Consuma grasimi sanatoase: Grasimile nesaturate, cum ar fi cele din uleiul de masline, avocado (consumul a cel putin doua portii de avocado pe saptamana a fost asociat cu un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare si cu un risc cu 21% mai mic de boli coronariene), nuci si seminte, sunt benefice pentru inima, deoarece ajuta la reducerea colesterolului „rau” LDL si la cresterea colesterolului „bun” HDL.Includerea alimentelor bogate in omega-3: S-a demonstrat ca acizii grasi omega-3 sustin sanatatea inimii prin scaderea nivelului de trigliceride, ajutand astfel la mentinerea tensiunii arteriale sanatoase. Prin urmare, pestii grasi, cum ar fi somonul, sardinele si macroul, sunt surse excelente de acizi grasi omega-3, care pot reduce riscul de infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale.Consuma alimente bogate in potasiu: Bananele, cartofii, spanacul si fasolea sunt excelente surse de potasiu, care ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale.Limiteaza grasimile trans si saturate: Aceste grasimi se gasesc in alimentele procesate, fast-food, carne grasa si lactate full-fat si contribuie la cresterea riscului de boli cardiovasculare prin blocarea arterelor. De asemenea, nu trebuie sa uitam nici de zahar. Consumul excesiv de zaharuri adaugate a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare. De exemplu, un studiu publicat in JAMA Internal Medicine a constatat ca persoanele care consumau 17% pana la 21% din caloriile lor zilnice din zahar adaugat aveau un risc cu 38% mai mare de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu cei care consumau 8% din caloriile lor din zahar adaugat si ascuns. Din pacate, si excesul de sare este un factor de risc semnificativ pentru bolile cardiovasculare.2. Mentine o greutate corporala sanatoasa

Excesul de greutate este unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare, deoarece creste riscul de hipertensiune arteriala, colesterol mare si diabet de tip 2, potrivit cercetarilor efectuate. Pierderea chiar si a unui procent mic din greutatea corporala poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii inimii. De exemplu, un studiu din American Journal of Clinical Nutrition a aratat ca reducerea greutatii cu 5-10% poate reduce semnificativ riscul de boala cardiovasculara, conform sursei precizate.

Cât de sigur este să mănânci usturoi încolțit? Ce se întâmplă, de fapt, cu substanțele pe care le conține? 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here