Cum se prepară corect cafeaua turcească și ce o face diferită de restul sortimentelor. De ce este renumită și cum o poți prepara chiar tu, dacă ești amator și pasionat de gustul și aroma turcească, a acestei băuturi savuroase. Cafeaua turcească, o delicatesă
Cafeaua turcească este simplu de pregătit, singura ei particularitate este prepararea la nisip sau folosirea condimentelor. În anumite culturi contează chiar și materialul ibricului, cele din argint fiind considerate chiar vindecătoare. Însă, în general, pentru cafeaua turcească preparată la nisip se folosește ibrice din cupru, un metal, de asemenea, despre care se spune că are beneficii pentru sănătate.
Termenul de “cafea turcească” este folosit mai degrabă pentru a indica diferite metode de preparare prin adăugarea unor condimente, precum cardamonul. Totodată, acest termen se asociază și cu prepararea cafelei în nisip cald.
Dacă este preparată corect, cafeaua turcească va conține un caimac dens, precum o cremă, la suprafață și va avea o intensitate a gustului crescută.
Cum se prepară cafeaua turcească
Spre deosebire de cafeaua clasică preparată la ibric, cafeaua turcească se poate obține doar la nisip, în multe feluri și gusturi. Dat fiind faptul că se diferențiază prin folosirea zahărului și a condimentelor, varietatea rețetelor crește considerabil. Cea mai clasică și folosită rețetă este cea în care se folosește zahăr în procesul de infuzie.
Pentru a prepara o cafea turcească la nisip este nevoie de:
Un ibric;6 grame de cafea măcinată extra fin;60 ml apă;1 linguriță de zahăr.
Se toarnă apa, cafeaua și zahărul în ibricul rece, se omogenizează, apoi se acoperă ⅓ din suprafața ibricului cu nisip încins. Se așteaptă până când cafeaua începe să fiarbă și să își ridice volumul, apoi se ridică ibricul din nisip. Unii vor executa mai multe fierberi (se consideră că fierbe când își mărește volumul), apoi se va turna o linguriță de apă rece pentru a forța particulele de cafea să se așeze mai repede pe fundul ibricului. Se toarnă în cești speciale pentru această băutură.
Tradițional, cafeaua turcească se consumă cu o specialitate numită lokum, o delicatesă cu arome de apă de trandafir, lămâie, mentă, fistic, scorțișoară sau alte condimente.
Nu mai arunca zațul de cafea. Iată ce poți face cu el. Toate femeile trebuie să știe astaAlte particularități ale cafelei turceștiMăcinătura trebuie să fie extra fină pentru a obține aromele specifice ibricului. În comparație cu măcinătura pentru espresso, aceasta ar trebui să fie de 3-4 ori mai fină. O râșniță de casă atinge destul de greu acest nivel.Scopul unui preparat la ibric în nisip este să se creeze acel caimac dens la suprafață. Pentru a obține această cremă, unii vor fierbe cafeaua de mai multe ori pentru a turna doar crema obținută prin creșterea volumului.Îngroparea ibricului în nisip ajută la distribuirea uniformă a căldurii în interiorul băuturii ajutând astfel ca toate particulele de cafea să se infuzeze simultan.Conține cea mai mare cantitate de cofeină comparativ cu alte metode de preparare a cafelei. O ceașcă poate atinge între 50-120 mg de cofeină în funcție de boabele de cafea folosite.Ingredientul pe care să-l pui în cafea. Te va ajuta să slăbești repede și sigur