Cum se prepară corect creveții cu usturoi. Vor rămâne fragezi. Cea mai gustoasă rețetă. 

Dacă îți plac creveții, dar nu știi cum să îi gătești, încearcă rețeta de creveți cu usturoi. Este o rețetă rapidă ce pune în valoare gustul dulce și ușor sărat al creveților, completat de intensitatea usturoiului și finețea uleiului de măsline. Un strop de lămâie și pătrunjel proaspăt adaugă prospețime, transformând preparatul într-un deliciu potrivit atât pentru o cină elegantă, cât și pentru un prânz rapid.

Ingrediente3 căței de usturoi2 linguri de ulei de măsline30 g untsucul de la 1/2 lămâiepătrunjel proaspătsare și piper după gust1/2 linguriță fulgi de ardei iute.Mod de preparare

Dacă folosești creveți congelați, decongelează-i în apă rece timp de 15-20 de minute, apoi tamponează-i cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Cât griș se pune la 2 ouă, pentru a pregăti cele mai pufoase găluște. Sfaturi și trucuri pentru o textură perfectăCum prepari creveți cu usturoi

Înainte de a aprinde aragazul pentru prepararea creveților, pregătește toate ingredientele pentru a le avea la îndemână. Curăță creveții, dacă nu sunt deja curățați și lasă-i deoparte. Curăță usturoiul și toacă-l fin sau trece-l prin presă. Stoarce sucul de lămâie, iar pătrunjelul verde clătește-l, scurge-l și toacă-l mărunt. Este important să ai toate ingredientele pregătite de la început deoarece creveții se prepară într-un timp foarte scurt și se servesc fierbinți.

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie largă, așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă usturoiul tocat și gătește-l timp de 30 de secunde, până devine ușor auriu și eliberează aroma caracteristică în uleiul fierbinte.

Adaugă creveții și gătește-i pentru 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin roz și opaci. Ai grijă să nu îi ții prea mult pe foc, pentru a nu se usca. Este important să rămână suculenți.

În ultimele secunde, adaugă untul tăiat în cuburi mici și amestecă bine pentru a se topi și a obține un sos catifelat. Toarnă sucul de lămâie, presară pătrunjelul tocat și, dacă dorești, adaugă fulgii de ardei iute pentru un gust mai intens.

Potrivește gustul de sare și piper, apoi servește imediat delicioșii creveți cu usturoi, alături de pâine crocantă sau o garnitură ușoară.

Cel mai recomandat preparat pentru curele de slăbire. Vezi care este, de fapt, ingredientul de bază. Rețeta perfectă de care nu te mai saturi 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here