Cum se prepară limonada de iarnă. Este un remediu eficient și delicios. Iată două rețete pe care să le prepari în sezonul rece. Limonadă de iarnă cu ghimbir și cuișoare

Ingrediente:

½  cană suc proaspăt de lămâie2 căni de apă caldă2 linguri de miere1 linguriță ghimbir proaspăt, răzuit5 cuișoare întregi1 baton de scorțișoară

Mod de preparare

Se pune la fiert o cană de apă cu toate ingredientele aromate și se amestecă ușor până când se dizolvă bine mierea. Se strecoară apoi lichidul pentru a reține bucățile mari.Se toarnă limonada strecurată într-un ibric și se adaugă încă o cană de apă fierbinte. Se servește caldă sau la temperatura camerei!Limonadă de iarnă picantă cu vanilie

O limonadă cu un parfum deosebit și cu o aromă tonică, picantă și delicioasă! Te ajută să te încălzești imediat după o zi petrecută în zăpadă, la ski sau la săniuș. Este totodată o limonadă excelentă pentru a preveni inflamația și durerile în gât.

Ingrediente:

2 ceșcuțe suc de lămâie proaspăt stors2 linguri de zahăr2 căni de apă1 păstaie de vanilie, despicată3 bețișoare de scorțișoarăUn praf de piper alb

Mod de preparare:

Se pun 2 căni de apă într-un ibric și se adaugă toate ingredientele, în afară de piper. Se fierbe totul în câteva clocote și apoi se lasă să se răcească treptat timp de două ore, astfel încât aroma de scorțișoară să difuzeze în limonadă.Se strecoară limonada, apoi se încălzește după gust sau se servește la temperatura camerei, cu un praf subtil de piper alb măcinat.Remediul pentru guturai și durerile în gât. Străbunii noștri se tratau doar cu el 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here