Nicu Covaci, liderul legendarei formații Phoenix, nu va beneficia de o slujbă de înmormântare deoarece reglementările Biserici Ortodoxe române nu permite acest lucru pentru persoanele al căror trup este incinerat. De aceeași interdicție s-au lovit și apropiații marelui regizor Sergiu Nicolaescu sau ai realizatorului radio-TV Andrei Gheorghe. 

În temeiul învăţăturii sale biblice şi patristice revelate, Biserica Ortodoxă nu poate accepta incinerarea trupului omenesc, considerând că nici după moarte trupul creştinului nu poate fi distrus prin ardere.

Incinerarea este o practică străină istoriei, vieţii duhovniceşti şi culturii creştine ale poporului român ortodox, în sânul căruia se păstrează cu sfinţenie un bogat cult al pomenirii celor adormiţi, arată o analiză realizată de pr. Ciprian Bâra în ziarul Lumina.

Biserica Ortodoxă Română îi învaţă pe credincioşii ei să îi cinstească pe cei care trec la cele veşnice, să le asigure, prin preotul de parohie, cuvenita slujbă a înmormântării şi să le facă, la soroace şi în zilele rânduite, slujbe de pomenire de care cei incineraţi nu pot beneficia.

Nicu Covaci nu va fi înmormântat cu onoruri militare. Trupul fostului lider Phoenix va fi INCINERAT la București

Andrei Gheorghe va fi incinerat. Sergiu Nicolaescu a dorit același lucru și a fost scandal

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here