Ai o stare de epuizare care nu-ți mai trece și nu știi ce o cauzează. Poate fi stilul de viață de vină, dar și apariția unor boli. 

Cea mai la îndemână explicație pentru senzația ta de oboseală constantă pe care o simți este lipsa somnului. Nu dormi destul sau nu te odihnești îndeajuns. Alt motiv poate fi deficiența de anumiți nutrienți, stresul, un efect secondar al tratamentelor administrate sau apariția unor boli.

Ce poate spune părul despre starea ta de sănătate. Secrete pe care ți le dezvăluie zi de zi

Potrivit clickpentrufemei.ro, dacă ai oboseală cronică, apelează la un medic ca să-ți stabilească diagnosticul sau să-ți confirme că nu e nimic în neregulă cu sănătatea ta, ci doar trebuie să fii mai atentă la ce mănânci și cât de mult te odihnești. La fel de bine, e posibil să răcești sau să faci gripă sau COVID, însă asemenea simptom nu poate dura la nesfârșit în astfel de cazuri.

Leguma bogată în fibre și săracă în calorii. Ce beneficii aduce sănătății  

Cel mai important e să înțelegi că e anormal să te simți epuizată constant, apoi să descoperi ce anume îți cauzează starea proastă pe care o ai. Tratamentul adecvat îți va ajuta corpul să funcționeze mai bine.

Evident că primul pas pe care trebuie să-l faci e să te întrebi dacă nu cumva consumi prea multă cofeină sau prea multe alimente de proastă calitate, care să te priveze de toate vitaminele și mineralele indispensabile bunei funcționări a organismului.

De ce este recomandat să mergi zilnic pe jos. Ce beneficii are

Apoi, dacă nu asta e cauza, trebuie să te interesezi la medic în privința unor posibile cauze medicale. Cere să-ți faci niște analize de sânge de rutină, apoi doctorul te va îndrepta spre alte investigații medicale, dacă sunt necesare, sau îți va suplimenta aportul de minerale și vitamine cu ajutorul suplimentelor alimentare, dacă asta e problema.

Cum ținem răceala la distanță, în plin sezon gripal: trucuri simple, la îndemna oricui

Dacă ai eliminat toate posibilele cauze ce țin de stilul de viață și oboseala persistă, nu-ți mai rămâne decât să aflii dacă nu cumva ești bolnavă. Astfel, poți suferi de apnee în somn, tiroidism, cancer, sindromul oboselii cronice, scleroză multiplă, anxietate, boli de rinichi, depresie sau diabet. Și numai specialiștii medicali te pot lămuri dacă asta e problema ta sau nu.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here