Mersul pe jos este o recomandare de activitate despre care specialiștii spun mereu că are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. De ce e indicat să faci cel puțin 5.000 de pași pe zi. Află cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă. 

Din fericire, există o mulțime de modalități prin care poți face mersul pe jos mai eficient pentru a îmbunătăți sănătatea corpului tău. Chiar dacă mersul pe jos nu are același impact ca un antrenament de mare intensitate în sala de sport sau o alergare, mersul pe jos face de fapt minuni pentru corp.

De ce e indicat să faci cel puțin 5.000 de pași pe zi

Mersul pe jos poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. El ajută la circulația sângelui, scăderea tensiunii arteriale, la prevenirea bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

Sănătatea mintală poate primi de asemene un un mare beneficiu de la mersul pe jos. Eliberarea de endorfine în timpul mersului va ajuta la creșterea unei bune dispoziții și a stării mentale generale.

Dacă te sperie înaintarea în vârstă și sănătatea oaselor ori a forței musculare, află că mersul pe jos te poate ajuta și în acest sens. El este un adjuvant pentru îmbunătățirea sănătății articulațiilor. Poate remedia durerile cronice de spate și durerile de genunchi.

Potrivit specialiștilor, ca să te bucuri de îmbunătățirea sănătății organismului înseamnă să ai între 150 și 300 de minute de exerciții de intensitate moderată în fiecare săptămână. Acest lucru echivalează cu cel puțin 30 de minute de mers pe jos, cinci zile pe săptămână. Adică între 5.000 și 10.000 de pași zilnic. Ca să poți atinge aceste obiective, mai ales dacă ești o persoană sedentară, ține cont de sfaturile de mai jos.

De ce specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte. Consumul excesiv poate fi dăunătorMenține o viteză de mers rapidă

Adulții au nevoie de cel puțin 150 de minute de exerciții de intensitate moderată în fiecare săptămână. Acestea pot include mersul pe jos, dar nu într-un ritm lent. Intensitatea activității aerobe este de obicei măsurată în raport cu ritmul cardiac.

Deși poate fi greu să-ți cunoști ritmul cardiac exact în timpul unei plimbări, o modalitate bună de a te asigura că ții pasul este să asculți o melodie alertă. Mai apoi poți încerca să sincronizezi cadența pașilor cu ritmul melodiei. Caută melodii care au 110 sau 120 de bătăi pe minut.

Încearcă să alternezi joggingul cu mersul rapid

Dacă nu poți avea un ritm de mers rapid pentru toate cele peste 30 de minute de mers, ia în considerare includerea unui ritm mai rapid la anumite momente în timpul antrenamentului.

Antrenamentul pe intervale din sala de sport îl poți aplica și în mers.

Citește continuarea aici

Te doare capul din cauza expunerii la ecrane? Cum să previi migrenele și ce e indicat să faci

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here